El 5 de maig tret de sortida de Tarraco Viva, que estarà dedicada a les ciutats romanes
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Aquest matí s’ha presentat la 21a edició del Festival Tàrraco Viva que aquest any se celebrarà del 5 al 19 de maig. Es duran a terme 427 actes que tenen com a eix principal el món urbà de l’antiguitat clàssica, fent especial atenció a les ciutats romanes però també en ciutats gregues i de l’antic Egipte. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat “la importància del Festival que és una bona mostra de com la combinació de coneixement, divulgació i investigació permeten posar en valor el ric patrimoni de la ciutat” i ha agraït “la tasca conjunta i el suport d’entitats com la Diputació de Tarragona, l’Agrupació de Càmpings de Tarragona, la Fundació Privada Mútua Catalana, a més de tots els museus de la ciutat, la URV i els grups de recreació que fan possible un festival que situa Tarragona com la ciutat que millor explica la seva història”.

Entre les principals novetats, en aquesta edició s’incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del Festival i s’inicia una nova col•laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que permetrà comptar amb un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco. El director del Festival, Magí Seritjol, també ha explicat una nova col•laboració amb l’Institut d’Estudis Clàssics de la URV amb l’objectiu de “fer pedrera entre els estudiants de secundària dels centres educatius de la ciutat i despertar interès per la divulgació de la història”. La iniciativa ha engegat amb una formació per al professorat de llengües clàssiques, per tal que treballin amb els seus alumnes projectes de recreació històrica que podran incorporar-se en les pròximes edicions del festival.

El tret de sortida de Tarraco Viva serà el dia 5 de maig a les Muralles, on davant la Torre de Minerva es representarà la inauguració d’una ciutat romana. Seritjol ha explicat que aquest lloc ha estat escollit perquè les muralles eren el primer element que es construïa i, a més, la Torre Minerva és la primera construcció romana. Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics, els acords comercials, etc. Aquest serà l’espai protagonista de la cloenda, el 19 de maig, on el fòrum esdevindrà escenari de l’elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans.

El Festival es presentarà en els dies vinents a Barcelona i a Madrid. Demà, 10 d’abril a les 19h, serà al CCCB de Barcelona i la presentació es realitzarà en format debat:“La ciutat romana clàssica i algunes reflexions contemporànies”. La jornada comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Història Antiga de la URV i investigador de l’ICAC; Ricardo Mar, professor titular d’arqueologia de la URV; Enric Calpena, periodista i divulgador de la història, i Irene Cordón, doctora en Arqueologia, Història Antiga i Medieval (UAB). Moderarà la trobada, Magí Seritjol, director del festival Tarraco Viva. Posteriorment, el 25 d’abril, també es presentarà al MuseoArqueológico Nacional (MAN) de Madrid amb una recreació històrica: “TABULARIUM: El Big Data delsromans”

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial i continua la seva vinculació amb Altafulla, Cambrils i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.
Redacció TT - 09/04/2019 - 16:34h
Augustus
09/04/2019
18:29
Ave!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.