0 comentaris
11:49
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
En els propers dies s'intensifiquen els actes de "Tàrraco Viva"
  
Tot i que el festival de Tàrraco Viva va iniciar el passat dilluns 18 de maig, aquests darrers tres dies, 29, 30 i 31; engeguen moltes propostes noves i la programació és molt àmplia i per a tots els gustos. Els Jardins del Camp de Mart, que acolliran la majoria d’actes; seran la seu de la VII Fira Internacional de Museus que sota el nom de “Roma als Museus del Món” és un aparador de l’oferta cultural de la roma antiga i alhora un espai d’intercanvi d’informació sobre el treball i les realitats de museus i institucions amb les seves aportacions a l’àmbit de la divulgació històrica.

Al Recinte monumental de l’Amfiteatre romà, el grup Projecte Phoenix, recrearà la Romanorum Vita, vida i costums dels antics romans, on s’explicarà diferents aspectes de la vida quotidiana en una ciutat romana; el culte als deus de les cruïlles, la ritualitat d’una porta a una domus romana, els negocis de restauració, les parets com a suport de la propaganda electoral, en definitiva una mica l’ambient possible en una ciutat romana qualsevol.

Al camp de futbol El Roqueral es durà a terme la XI Trobada Internacional de Grups de Reconstrucció històrica d’època romana i les diferents legions romanes presents al festival, mostraran les seves proeses al llarg de tot el cap de setmana.

Pel que fa als altres escenaris de la ciutat, a la pedrera romana del Mèdol Carles Alcoy presentarà el Beatus Ille, o com els romans apreciaven la vida al camp i la natura, i ja ho valoraven més que viure a la ciutat.

I finalment destacar, entre molts d’altres espectacles i activitats; els tres específics dedicats al món de les lletres i la literatura: en primer lloc el cal•ligrafista Ricardo Placed proposarà, a la Casa Castellarnau, un viatge a la manera d’escriure dels antics romans amb el taller Scriptorum a través dels estris, els tipus de lletres, etc...

I també a la Casa Castellarnau, dos doctors filòlegs clàssics i papiròlegs, faran descobrir als assistents la resta arqueològica més interessant: els Papyrvs. Finalment, la Taberna Libraria, organitzada pel Gremi de Llibreters de Tarragona, oferirà a tots els lectors amants del món romà, la bibliografia més extensa, als Jardins del Camp de Mart.

Per a més informació, consultar el programa complert a: www.tarracoviva.com
Redacció TT - 28/05/2009 - 11:49h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.