Tancat provisionalment l'Amfiteatre per 'prudència, precaució i seguretat'
Floria molesta perquè s'utilitzi l'anterior govern per tapar la incompetència de l'actual
  
Fotografia d'arxiu
Fotografia d'arxiu
El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha anunciat avui que donada la situació en que es troba l’Amfiteatre i els informes que ha fet una empresa externa “per prudència, hem decidit tancar-lo al públic. Tenim un anàlisi preliminar de l’Amfiteatre i per precaució i seguretat, com a mesura preventiva, el tanquem provisionalment”, així s’ha decidit en una reunió de govern celebrada aquest matí.

Ara la prioritat és complementar aquest informe, realitzat per l’Equip d’arquitectes JM Servent, amb els que faran els tècnics municipals, així com per altres possibles informes que se'n derivin. Quan es disposi de tota la documentació es prendran les decisions oportunes i s’actuarà amb la màxima celeritat possible perquè a l’Amfiteatre no hi hagin més desperfectes.

El conseller ha subratllat que “la prioritat absoluta de l'Ajuntament de Tarragona és sempre, en primer terme, la seguretat de les persones i, tot seguit, la preservació dels recintes monumentals de la ciutat. Totes les actuacions municipals van encaminades a aconseguir aquest doble objectiu”.

Hermán Pinedo ha lamentat "la deixadesa que hi ha hagut en matèria de manteniment i preservació del patrimoni de la ciutat en els últims anys, fet que ha comportat que no s'hagin realitzat les inversions necessàries i que ha provocat, en bona part, que espais com l'Amfiteatre necessitin afrontar actuacions significatives. En matèria de Patrimoni la clau d'aquest mandat serà posar-nos al dia en el manteniment dels espais patrimonials de la ciutat".

Floria: “És una vergonya que Pinedo utilitzi l’anterior govern per tapar la seva incompetència”

Per la seva part, la consellera del PSC, Begoña Floria, ha explicat que “és inadmissible que l’actual govern ataqui l’anterior, per justificar la temeritat de mantenir obert l’amfiteatre”. L’anterior consellera de Patrimoni ha demanat a ERC i Comuns que “deixin de tirar pilotes fora per amagar la seva incompetència”, en referència a les crítiques que ha fet el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, a l’anterior govern per justificar que no s’ha tancat l’amfiteatre, malgrat l’informe que alertava sobre la seva situació. Floria ha recordat que va ser ella mateixa qui va obrir l’expedient per realitzar una anàlisis “profunda” del monument, quan van aparèixer les esquerdes el 27 de novembre de 2018.

La consellera socialista remarca que “aquest ha estat un procés llarg, perquè s’ha hagut de fer un anàlisis exhaustiu, però el govern Ballesteros va actuar amb diligència i es van encarregar tots els informes pertinents”, els qual es van conèixer el dia 10 de setembre. Floria critica que “és inadmissible que no s’hagi tancat el monument, un cop fet la diagnosis i coneguda, i ha estat una temeritat fer activitats després de conèixer l’informe”. A més, creu que “és encara pitjor que es vulgui tapar la incapacitat de l’actual equip de govern en la gestió del patrimoni amb la crítica constant i continua a l’anterior govern”. I recorda que “mai com en època Ballesteros s’ha fet una inversió tan alta en patrimoni històric i s’ha treballat per aconseguir que altres administracions com la Generalitat i l’Estat participin del manteniment i millora del patrimoni de Tàrraco”.
Redacció TT - 27/09/2019 - 15:21h
no hi ha un pam de net
30/09/2019
13:19
trampes i més trampes.
Nuri
28/09/2019
20:18
El arqueologo municipal para que sirve no ha previsto esto? Señora Floria esto no es de ahora, tal vez los técnicos le tenían que avisar.
veu ciutadana
28/09/2019
11:21
EN SABE DONDE ESTAN LOS CINCO MILLONES DE EUROS DESTINADOS A LA REHABILITACION DE CAL AGAPITO, Y LOS CASI CUARENTA MILLONES DEL JAIME I, Y EL PROYECTO DE CAL LA GARSA, Y LA RESTAURACION DE LAS MURALLAS QUE ESTAN LLENAS DE HIERBAS Y GRIETAS POR SONDE PÈNETRA EL AGUA Y CORREN PELIGRO DE DERRUMBE, Y EL GASTO DEL JARDIN VOLADOR EN LA TABACALERA ECT, ECT , Y TODAS LAS CASAS DE LA PARTE ALTA QUE POR UNA ESTUPIDA Y CADUCA LEY DEL PEPA HACE IMPOSIBLE ECONOMICAMENTE SU REHABILITACION . ECT, ECT,Y EL MUSEO ARQUEOLOGICO ¿QUE
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.