Ricomà aposta per la Cultura i posa l'accent en els cinc eixos de l'estratègia que té l'Ajuntament
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat aquest migdia una jornada al voltant de La cultura com a dinamitzador econòmic d’un territori, organitzada per la Fundació Catalunya Cultura.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora d’aquesta entitat que promou el vincle entre el món empresarial i cultural, Maite Esteve; la directora de Port-Ciutat, Montse Adan; i el patró de la Fundació Catalunya Cultura, Xavier Gramona.

L’alcalde ha destacat que “Tarragona mai ha cregut en la importància de la cultura com a element transformador i, de fet, la cultura és la primera que va patir les retallades econòmiques”. Per aquest motiu, l’alcalde ha subratllat els cinc eixos de l’estratègia cultural que actualment té l’Ajuntament de Tarragona: la igualtat d’oportunitats; la diversitat; la cultura com a benestar de les persones -i “per això és clau invertir en els equipaments culturals”-; la indústria cultural que “que significa estar als circuits culturals i, com a cinquè element, Tarragona s’ha de projectar culturalment i ho ha de fer a través dels festivals”. “Estem en la generació de millors creadors, intèrprets i gestors culturals, però falten canals”, ha afegit Ricomà.

Per la seva part, la directora de Port-Ciutat, Montse Adan, ha destacat la sensibilitat del Port en els temes culturals. “Sempre hem estat un dinamitzador de la nostra ciutat. Després de 30 anys els espais del Moll de Costa s’han convertit en un referent cultural de Tarragona”. Finalment, el patró de la Fundació Catalunya Cultura, Xavier Gramona, ha parlat de l’efecte multiplicador que té l’entitat com a catalitzadora d’empresaris que inverteixen en cultura. En aquest sentit, ha brindat l’ajuda de la Fundació als projectes culturals de Tarragona”.

La jornada ha continuat amb una taula rodona en què han participat el director artístic del Festival Internacional FITT-Noves Dramatúrgies, Joan Negrié; el gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas; el cap de relacions externes i de comunicació de Repsol, Josep Bertran; i el gestor cultural Jordi Bertran.
Redacció TT - 08/10/2019 - 16:01h
lunasi
09/10/2019
23:43
Josep Maria Buqueras Bach: espero que el Metropol el tanquin per sempre i sigui enderrocat.
fdafsad
08/10/2019
17:51
fdsafsdfsdafsdfsdfsda
Josep Maria Buqueras Bach
08/10/2019
17:49
No estava al cas d'aquest acte organitzat per la Fundació Cultura Catalana.
S'ha dfit quelcom sobre el Modernisme, en general, i el món jujolià, en particular?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.