Èxit de participació i consolidació del festival de recreació romana “Tàrraco Viva”
Els organitzadors confien que en la propera edició del festival es pugui créixer en dies i en activitats
  
Aquest diumenge s’han clausurat el XI festival de recreació i divulgació històrica de la civilització romana “Tàrraco Viva”. Dues setmanes d’activitats, amb els caps de setmana ple d’actes intensos. Tot i que encara falta fer balanç de la gent que ha passat pel festival, els organitzadors consideren que ha estat un èxit de participació, sobretot s’ha consolidat el públic tarragoní i ha atret amb major força el turisme de proximitat, com Barcelona, Aragó o la Comunitat Valenciana. Des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha volgut també felicitar als organitzadors de l’esdeveniment per la tasca realitzada.

L’any 2008, van assistir més de 48 mil persones a les activitats amb aforament controlat i més de 55 mil a les que es realitzaven a espais de lliure accés, també durant les jornades es van comptabilitzar més de 50 mil visites al Museu d’Història. Segons els organitzadors, l’èxit de l’any passat s’ha assolit i superat aquest anys i confien que en la propera edició del festival es pugui créixer en dies i en activitats.

En aquesta edició més de 400 persones de Tarragona han participat directament organitzant activitats, de les que més del 50% han estat produïdes per grups de recreació tarragonins i el 80% pel propi festival. El nombre d’activitats i d’actes també ha crescut. De les 34 activitats de l’any passat, hi ha hagut 42 aquest any i dels 216 actes del 2008, s’ha passat als 258 enguany. A més, els espais també s’han ampliat, passant de 20 a 26.

El festival compta amb una oficina d’atenció permanent per preparar la propera edició i per atendre les diferents sol•licituds d’informació d’altres ciutats amb patrimoni històric interessades en el funcionament del model tarragoní.
Redacció TT - 01/06/2009 - 12:41h
Joan
01/06/2009
22:19
S.R Quin prasupos te i cuan ans-coste als ciutadans de Tarragona
Albertus Magnus
01/06/2009
17:16
TARRACO VIVA ha triomfat internacionalment i ha progressat any rere any malgrat la poca confiança que els polítics de torn han mostrat en aquest magnífic espectacle cultural. De fet, tot i que ha comptat amb l’èxit assegurat ja des de la segona edició, ha tingut sempre problemes pressupostaris.
Clar, si parléssim d’esport i de tirar coets, s’hi abocaria el que calgués, però essent una cosa cultural...
O potser és que en això de la història, com que no hi entren gaires avantprojectes, ni estudis previs, ni totxos, ni requalificacions, ni expropiacions, ni etc...
jon
01/06/2009
14:09
Felicito a tots als que han organitzat la TARRACO VIVA i als empleats i funcionaris que han atès maravillosament al public, sobretot de fora. De part de 15 amics que vaig portar de can Barça.
Suggeriment; Perqué un dia al mes tots el museus i llocs arquelógics de Tarragona no podrien ser de fran??. Tarragona guanyaria molt i es una publicitat molt bona.
Ànim i a per la XII.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.