Tarragona 1811 guanya espai a la Xarxa Mundial
  
Des del passat dia 4 de setembre es pot consultar al portal web de PAdGUE (Paisajes de Guerra) l’enllaç dedicat al Campo de Batalla de Tarragona (1811).

PAdGUE es descriu com una Web Semàntica de patrimoni cultural consagrada als paisatges i els llocs de la Guerra de la Independència (1808-14). Es tracta d’un ample projecte liderat pel Dr. Rafael Zurita, professor d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant i que compta amb el patrimoni de la Fundació BBVA. PAdGUE ofereix una plataforma intel.ligent, que acull tota mena de recursos digitals i audiovisuals i ofereix una aplicació per a mòbil d’aquests recursos, de manera que una persona interessada els pot consultar in situ, disposant d’aquesta manera una informació extensa sobre els esdeveniments relacionats amb aquesta guerra en un indret concret on s’esdevingué un episodi important del conflicte.

La guerra és un esdeveniment especialment traumàtic per a tota societat que la viu. Projecta un impacte estès a diverses generacions. La Guerra, dita llavors de l’Usurpador (i després “Del Francès” a Catalunya, “De la Independència” a la resta d’Espanya i “Peninsular” en el món anglosaxó), va resultar especialment dura al Principat de Catalunya, territori durament disputat al llarg de tot el conflicte.

Tarragona va viure una llarga batalla de setge de més de cinquanta dies, que acabà amb un dels episodis de brutalització més cruents de tot el conflicte. El saqueig i destrucció de la ciutat es va convertir en un argument propagandístic internacional per a tots els enemics de Napoleó per a “demostrar” la “criminal” naturalesa del dirigent francès.

Documental: https://www.youtube.com/watch?v=JCzac71JLN8&feature=youtu.be

PAdGUE: https://www.patrimonio-paisaje-guerra.es/

En el documental que encapçala l’enllaç hi han participat l’Associació Projecte Tarragona 1800 i l’Associació de Veïns de l’Oliva. Hi apareixen també Paco Tovar, president de Tarragona 1800, Pere Manuel Llorenç de l’AV de l’Oliva, la Dra. Mª Dolors Gimeno, professora de la URV i el professor Magí Aloguín i Pallach, col.laborador habitual d’aquest periòdic.
Redacció TT - 07/09/2020 - 10:48h
per a entendre-ho millor
09/09/2020
18:46
Va ser la Invasió Napoleònica del 1811.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.