Les institucions del Camp de Tarragona i el Patronat Catalunya Món han signat avui un conveni per a la projecció internacional d'aquest territori
El vicepresident del Govern destaca les potencialitats turístiques, industrials i científiques del Camp de Tarragona
  
Aquest dijous a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori Romà, ha tingut lloc la signatura del Conveni per a la projecció internacional del Camp de Tarragona, presidida pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira.

El vicepresident del Govern, ha destacat el “compromís” i la “suma d’esforços” de les diferents institucions i agents del Camp de Tarragona per promocionar internacionalment el territori, del qual ha destacat el seu pes turístic, industrial i científic.

A l’acte també han assistit el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i la secretària general del Patronat, Roser Clavell.
El vicepresident del Govern ha destacat el “compromís de la societat tarragonina davant del repte de la internacionalització” i en aquest sentit ha subratllat que institucions i entitats s’hagin posat d’acord per dur a terme un projecte de promoció internacional del territori de forma conjunta, cosa que “redundarà en benefici del conjunt dels actors i agents públics i privats de tot el Camp de Tarragona”. “Només la suma d’esforços, la definició d’estratègies compartides i el desplegament d’activitats conjuntes podrà garantir l’èxit davant el repte de la internacionalització del nostre país”, ha manifestat Josep-Lluís Carod-Rovira. El vicepresident ha afegit que “l’esforç dels actors de cada territori ens ha de permetre situar Catalunya al món” i ha insistit que la Generalitat treballa per “presentar Catalunya no com una oferta fragmentada, sinó com un tot”, potenciant “la força de la diversitat”.

En aquest sentit, i segons ha expresssat Josep-Lluís Carod-Rovira, la voluntat de les institucions i entitats signants del conveni és aprofitar les potencialitats del Camp de Tarragona com a segona àrea metropolitana de Catalunya i treballar perquè la seva projecció internacional continuï associada “a una marca turística molt potent”, però alhora al seu pes industrial i cada vegada més també científic. “El Camp de Tarragona només s’entén des de la suma de la seva complexitat rica i diversa. El Camp de Tarragona no té sentit sense el turisme, la indústria, la universitat i els centres de recerca científica i tecnològica. Tots ens necessitem”.

De la seva banda, la secretària d’Afers Exteriors, en la seva condició de secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, ha subratllat la tradició comercial, turística i industrial del territori que, segons ha dit, li confereix “una llarga trajectòria internacional”, amb “una experiència i uns actius difícilment igualables en altres contrades”.

El conveni

El conveni ha estat subscrit per l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, el Patronat Catalunya Món, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, l’Autoritat Portuària de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, així com pel delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté.

L’objectiu d’aquest conveni és sumar esforços i establir estratègies coordinades per part del Patronat Catalunya Món i dels agents polítics, econòmics, socials i culturals del Camp de Tarragona per fer front al nou marc global i per impulsar favorablement la seva internacionalització.

De moment per aquest 2009 s’han definit ja les primeres activitats, que comptaran amb un pressupost de 44.000 euros que aportaran els signants de forma conjunta. En concret, es posarà en marxa un portal per a la promoció d’actius i serveis del Camp de Tarragona on qualsevol persona estrangera que s’interessi pel territori trobarà informació sobre els actius de la zona (clusters econòmics, especialitats universitàries, infraestructures logístiques, patrimoni turístic i cultural..) i les persones de contacte i, al mateix temps, disposarà d’eines tecnològiques per interactuar amb altres usuaris. En aquest portal s’incorporaran dos dossiers. El primer, l’oficina de benvinguda al Camp de Tarragona que té com a objectiu facilitar informació i persones de contacte per instal•lar-se o visitar la ciutat (tràmits per accedir als serveis sanitaris, empadronament, mercat d’habitatge, accés a l’oferta escolar, legislació...). El segon dossier que s’incorporarà al portal, sota el títol “per què invertir al Camp de Tarragona?”, permetrà identificar els avantatges d’invertir al territori. La resta de les accions s’acabaran de concretar properament.


Aquest és el quart conveni de caràcter consorcial impulsat pel Patronat Catalunya Món. El primer d’ells va ser el Conveni per a la projecció internacional de Lleida i de les seves comarques signat el 19 de febrer; el segon va ser el Conveni per a la projecció internacional de Girona i de les seves comarques signat el passat 19 de març i el tercer va ser el Conveni per a la projecció internacional de les Terres de l’Ebre, signat el passat 21 de maig.
Redacció TT - 11/12/2008 - 18:51h
ui ui ui
11/12/2008
20:45
semblan les chicas de la cruz roja
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.