L’arquebisbat vol arribar a una 5ª fase de restauració de la Catedral
  
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
En la presentació de la quarta etapa del pla director de l’interior de les naus i les capelles de la Catedral, les autoritats eclesiàstiques han expressat la seva intenció de lluitar per posar en marxa la cinquena fase de restauració de la Catedral de Tarragona. Concretament, aquesta intervenció comprendria la zona del claustre ja que, segons Mossèn Miquel Barberà “és l’espai que té una necessitat urgent de ser restaurat”.

El finançament econòmic per dur a terme aquesta actuació depèn en gran part del Ministeri de Cultura, a qui ja han presentat una memòria del projecte. Però, no tenen massa esperances dipositades, perquè en aquests moments tan sols compten amb 1% d’ajuts econòmics per la seva banda.

Actualment, la quarta etapa del pla director de la Catedral es troba en la segona fase de tres de restauració. Recordem que les obres es van iniciar el passat mes de juny i fnalitzaran el desembre de 2011.

Els objectiu d’aquesta intervenció rauen en la correcta consolidació i conservació de les restes d’ornamentació i policromia descobertes, consolidació dels carreus i reparació de forats i esquerdes, i l’equilibri de la unitat arquitectònica en tot l’àmbit catedralici.
Christel Torres - 25/02/2011 - 13:26h
Ambrosio de Spinola
01/03/2011
17:05
Segurament serem els privilegiats que veurem la catedral, més o menys, com lluïa fa 800 anys. Me'n alegro que en tiempos de tribulación, almenys una institució faci un pas endavant per rehabilitar i embellir el nostre patrimoni. L'enhorabona a Monsenyor Pujol.
I millor que no acabem la façana, per molt interessant que sigui la maqueta amb el projecte decimonònic que es conserva a palau.
si estimeu Tarragona
28/02/2011
11:25
Sóc de l'opinió d'acabar la construcció incabada de la Catedral. En temps de crisi una recol·lecta popular podria fer-ho, creients i no creients. La maqueta que hi ha a l'arquebisbat és magnífica.
Toni
26/02/2011
16:15
No sóc home de religió, però tan de bo tinguéssim dirigents amb la mateixa empenta i claredat de idees que l'actual arquebisbe. Cal reconèixer la tasca que està fent en la conservació e impuls del nostre patrimoni.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.