Tarragona 'reviu' intensament l'assalt final de l’exèrcit francès
  
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
La nostra ciutat ha viscut aquest dissabte amb emoció, gràcies a un muntatge espectacular i molt acurat dels 10 grups de recreació històrica d’Espanya i de França que hi han participat en la darrera batalla, que ara fa 200 anys es va produir a les escales de la Catedral i al Pla de la Seu, que va significar el final del setge francès; batalla que va deixar darrere més de 10.000 tarragonins morts, que fins l’últim moment van defensar heroicament la nostra capital, aleshores també ho era de Catalunya, que va tardar molts anys en recuperar-se després d’aquesta desfeta.

Les activitats previstes per l’organització de la commemoració del setge 1811, han continuat aquest diumenge amb la recreació d’un campament militar de l’època al Fortí de Sant Jordi, i tindran el seu moment culminant amb l’homenatge als nostres herois, que s’iniciarà dimarts a l’estàtua dels “Despullats”, el dia abans es celebrarà una missa a la Catedral per tots els difunts de la contesa.

Dilluns, 27 de juny, 20h
Catedral de Tarragona

Missa en sufragi de tots els que moriren en el setge de Tarragona de 1811, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells.

Dimarts, 28 de juny, 20:30h
Monument als herois, Rambla Nova

Acte institucional amb l’ofrena floral, la participació de la Banda Unió Musical de Tarragona i l’encesa de 21 salves d’honor. Tot seguit, els timbalers i el públic concentrats, tocant el “Toc de setge” –expressament compost per l’ocasió- desfilaran fins el Pla de la Seu, avançaran per la Rambla Nova, Comte de Rius, Plaça de la Font, Baixada de Misericòrdia, carrer Major i escales; lloc on tots els participants col•locaran les espelmes commemoratives mentre sona el toc dels campaners de la Catedral.

A partir d’aquí els actes d’aniversari continuaran fins el proper mes de novembre, entre conferències, exposicions, publicacions, rutes històriques i projeccions de pel•lícules i documentals. En total s’hauran celebrat un total de 80 activitats commemoratives, que en el que duem de celebració ja ha aconseguit aplegar unes 9.100 visites.


Galeria fotogràfica:

-Enllaç-1
-Enllaç-2
-Enllaç-3
-Enllaç-4
-Enllaç-5
-Enllaç-6
-Enllaç-7
-Enllaç-8
Redacció TT - 26/06/2011 - 08:49h
Luis
29/06/2011
22:44
Hola:
Soy el Capitán de uno de los grupos y deseo dar a todos los tarraconenses las gracias por la genial acogida que nos dispensaron y el interés que demostraron en esta actividad que realizamos de forma totalmente altruista y sin otro interes que el de recordar y homenajear a nuestros antepasados y procurar que el recuerdo de su sacrificio siga vivo.
Lo de Viva francia, efectivamente es una concesión a los grupos franceses, recordando que hoy ya estamos en paz y que esto pertenece a nuestro pasado común- De todos modos les diré en secreto que a algunos de nosotros también nos cuesta gritarlo, je, je
Dani
27/06/2011
12:21
A Jimmyelsanto.

Buenas, sobre lo de viva a Francia ... se hace por lo que bien has comentado es por lo que se hace!!! y la verdad que se hace por eso, porque se pegan el tute de venir... aquí en el sur también dejaron muchos muertos...vamos según una estimación más o igual de muertos hubo en españa que en la primera guerra mundial en Europa.
passo de TV3
27/06/2011
11:08
TV3 fa pena, notícies de Barcelona (parlament de Barcelunya), quatre notícies de l'estranger que no interessen i... Barça! El temps i ja esta. Per sort, tenim altres canals més variats i més interessants.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.