Dues estrelles michelin, un restaurant fidel a les DO's Tarragona, el tècnic del Nàstic i el bateria del grup Els Pets, prescriptors en el tast de vins organitzat per la Cambra i la DO Tarragona
La Cambra i la DO Tarragona han organitzat, a la seu de la Corporació, un tast de vins que ha volgut ser un acte de suport i impuls als embotellats d’aquesta denominació d’origen
  
Uns vins que tenen una creixent i merescuda qualitat però que els hi cal un major reconeixement. Justament, per reivindicar i propiciar aquest coneixement, i que el públic acabi descobrint la varietat i la qualitat dels diferents vins que composen la DO, s’ha organitzat aquesta trobada que ha comptat amb la presència de cinc prescriptors de luxe:

- Joan Bosch, propietari del restaurant Can Bosch. Distingit amb una estrella Michelin.
- Diego Campos, propietari del restaurant Rincón de Diego. Distingit amb una estrella Michelin.
- Carles Segarra, propietari del restaurant Cocvla. La seva carta de vins incorpora només DO's Tarragona.
- Joan Reig, tertulià de TV3 i bateria del grup Els Pets.
- Antoni Pinilla, tècnic del Nàstic i un dels artífexs de l'ascens a Primera Divisió.

La reconeguda enòloga Pepa Menchón ha estat l’encarregada de dirigir el tast que ha comptat, a més, amb la presència de diferents representants del sector que han pogut gaudir de la selecció de vins proposada i que ha estat aquesta:


- Blanc: Solimar 2008. (macabeu 65%, moscatell 25%, sauvignon blanc 10%) De Muller.

- Blanc fermentat amb fusta: Adernats 2007. Vinícola de Nulles.

- Rosat: Puig Rodó 2008. Ull de llebre 100%. Cooperativa de Bràfim.

- Negre: Clos Barenys. Merlot-syrah 2006. (Merlot 50%, syrah 50%). Bodegues J.M. Bach i Fills.

- Negre Criança: Ipsis 2005. (Ull de llebre 85%, garnatxa 15%). Vins Padró.

- Vi de Licor: Aureo Semidulce. Garnatxa 100%. De Muller.


En la seva intervenció Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona, ha recordat que amb aquest darrer “Bon dia Tarragona” d’enguany s’ha volgut fer un just reconeixement a la DO Tarragona i visualitzar un clar suport de tothom a aquests vins. Així, ha agraït als cinc prescriptors el seu recolzament, tres procedents del món de la restauració i els mediàtics Reig i Pinilla i els ha animat a difondre, cadasdun en el seu àmbit d’actuació, les virtuts dels nostres vins. Ha recordat que la Cambra i la DO Tarragona “hem col•laborat i seguirem fent-ho, per què creient en aquests vins” i s’ha referit a l’èxit de participació que enguany assolí la Fira dels Vins de la DO Tarragona celebrada a la Rambla Nova.

En aquest sentit, Joan Reig, ha agraït a la Cambra i la DO Tarragona aquesta mena d’actes i ha explicat que “jo que viatjo sovint per diferents indrets dels Països Catalans, demano sempre el vi d’allà on em trobo. Per tant quant estem a casa nostra ens hem d’acostumar a fer el mateix”. I ha afegit que “he après més en aquesta hora de tast que en tots els anys que porto entre les vinyes”.

Antoni Pinilla ha reconegut que “estic descobrint uns vins d’una altíssima qualitat i que recomano. És una riquesa i un valor que tenim a Tarragona.”

Joan Bosch i Diego Campos, cadascú amb una estrella Michelin, han insistit en la qualitat dels vins de la DO Tarragona i el bon joc que ofereixen a taula. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Carles Segarra qui ha recordat que al seu restaurant “només servim vins de la DO Tarragona i tothom n’ha fet una molt bona valoració”.

Els cinc prescriptors, que han participat molt activament en el tast, han donat el seu parer sobre cadascun dels vins presentats i han proposat el plat ideal amb el que degustar el vi.

Finalment, Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona ha agraït a la Cambra el seu suport i als prescriptors i convidats les seves paraules de suport a uns vins que estan guanyant adeptes dia a dia “no tenim res a envejar a cap altra DO”.
Redacció TT - 02/12/2008 - 19:13h
Don Mendo
04/12/2008
00:28
amb la crisi fins que no abaixin preus visca el cartró
Nando
03/12/2008
23:32
I que hi te a veure al Pinilla en tots aquests Michelins de parafèrnalia
Damià
02/12/2008
22:36
El Clos, el Ipsis i l'Adernats, indubtablement uns grans vins sota el meu parer i sense desmereixèr els altres tres que tenen una molt bona qualitat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.