Enguany el Celler Experimental Mas dels Frares de la URV a Constantí té a la venda vuit tipus de vi, la producció dels quals ha estat condicionada per la següent evolució climàtica:
Els mesos de l’hivern no van ser gaire freds i les precipitacions varen ser febles, condicions que implicaren una manca de reserva d’aigua en el sòl. Aquesta sequera fou més pronunciada doncs ja veníem de dos hiverns amb escassetat de pluges i com a conseqüència van produir un retard en la brotada dels ceps.
A la primavera les precipitacions, prou abundants i gens torrencials, van assegurar un bon creixement de la vegetació i el fruit. Tanmateix, un efecte negatiu de les pluges es manifestà en una propagació del mildiu en algunes varietats sensibles com xarel•lo i merlot.
L’estiu no va ser gaire calorós, però amb una gran intensitat lumínica que va afavorir una bona maduració del raïm.
El retard en la brotada pot haver influït en un cert retard de la maduració en algunes varietats com la cabernet sauvignon, no obstant això, enguany hem obtingut vins blancs i vins negres de menor graduació però amb una gran concentració aromàtica.