0 comentaris
08:14
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Fonda el Recó 1794, un històric restaurant per assaborir la cuina tradicional catalana
  
La Fonda El Recó, situada al bell mig del poble de Cornudella de Montsant, en una cantonada de la plaça de la Vila, és coneguda també com l’Hostal del Racó, tal com la gent gran, tradicionalment, l’anomenava. La data de 1794 que avui rumbeja en la seva portalada es pensa que pertany més a una remodelació de la seva façana, que a la seva creació. Els clients de la seva primera època eren segurament els antics traginers, que bastaixaven mercaderies de les terres de Lleida fins als mercats del Camp de Tarragona i viceversa; era una parada de carros i cavalleries en un punt de creuament de camins. L’Hostal va tenir diversos hostalers i administradors, fins al 1946 que passa a ser propietat de la família Franquet, que en el pas del temps la modernitzat sense perdre les seves arrels.

Actualment al capdavant de la Fonda hi ha en Jordi Estivill Franquet, 4ª generació de la família i davant la cuina en Gerson Ribal (Ex La Grava, del Morell i 8 Restaurant, de Reus, incorporat a començament del 2018.

En el menjador, de decoració antiga, situat en el primer pis, ofereixen una molt bona cuina catalana tradicional de les terres d’interior.

Entre les especialitats, amanides, entremesos, canelons, peus de porc, caragols dolços i coents, conill a la cassola rostit amb herbes del Montsant, coca cruixent amb verduretes d’estiu i romesco, costellam especiat i rostit amb patates, bacallà a l’oli de carbó i samfaina, fricandó de galta de vedella al vermut, “xuletó”; entrecot de bou... i a l’hora de les postres, flam d’avellana, mató de Cornudella amb mel, pijama especial, etc.

L’oferta gastronòmica consisteix en el Menú 1794 amb opció de triar 2 plats i postres, 18,00; o tres plats i postres, 20,00; Menú de temporada, amb un primer, un segon i postres, 25,00 i el Menú Brases, amb un primer, un segons i postres, 26,00. Tots els menús inclouen pa, aigua i vi de la casa.

Plaça de la Vila, 10 (43360 Cordunella de Montsant. Tel. 977 82 10 32. Tanca dilluns (a l’agost sempre obert) i per Nadal. Correu electrònic: info@fondaelreco.com Web: www.fondaelreco.com
Fèlix Llovell - 14/08/2018 - 08:14h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.