Qui recorda al mestre Josep Sentís?
  
Permeteu-me que avui deixi la forca i apagui les calderes del Pere Botero, per que un també te la seva animeta nostàlgica, però que demana justícia.

El dia 14 de juny va fer 5 lustres exactes que va morir Josep Sentis Porta un dels millors músics que ha nascut a la ciutat de Tarragona, el que va fer l’Himne a Tarragona que, desgraciadament no li sentit més des del dia que es va estrenar, però abans dels oblits, voldria explicar una mica qui ha sigut aquest tarragoní, que afortunadament molts sí que el recorden.
Ja als 14 anys feia substitucions al seu professor Mossèn Echegoyen, que era el organista de la Catedral. Solament en tenia 15 quan va fundar l’Orfeó Tarragoní del que fou primer director. Va anar a Barcelona per ampliar estudis tenint com a pedagog al famós Mestre Granados. Ja realitzava concerts només amb 17 anys, a Barcelona, França, essent inoblidable el del Teatre Principal a la Rambla vella. El seu amic Pau casals va fer mil elogis d’ell, quan va estrenar “Rapsòdia Catalana” res menys que a Nova York. Per tot arreu va triomfar i va tenir distincions arreu del món. Vivia a França i aquí a Tarragona no va venir fins el 1974 estrenant l’esmentat himne a la ciutat, amb l’entranyable Cor L’Àncora, les veus femenines de la Boixerica, la soprano francesa Rene Grim, acompanyats per la Banda de Música del Govern Militar.

La darrera composició fou dedicada a la seva ciutat, la Sardana nova de Tarragona “Flor tarragonina” que va lliurar a entitats de la nostra ciutat per que hi donessin difusió. Un del seus mots habituals era “Qui sent la música i canta, te el camí obert a l’esperança”,
Un quart de segle sense ell i que pocs el recorden.
Antoni Panadès - 14/06/2008 - 16:00h
pep
08/07/2009
11:54
I per què no es promociona l'Himne a TGN?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.