Un quart de segle sense Jorge Sepúlveda
Un dels millors estilistes de les dècades 50 i 60 competint, res menys que amb Antonio Machín
  
El passat dia18 de juny, va fer 25 anys que va morir un dels vocalistes que més bons records han deixat dintre del món de la música lleugera, em refereixo a Jorge Sepúlveda, inoblidable intèrpret de Mirando al mar, Valencia bella, Me gusta mi novia, Campanitas de la Aldea, El mar y tu, Tres veces guapa, Enamorado del mar i tantes i tantes cançons que van deixar empremta per sempre. Valencià de naixement, fet artísticament a Barcelona i el seu nom autèntic era, si no em falla la memòria, Lluís Sánchez Monleón . Vivia a Palma de Mallorca on havia treballat a la ràdio fent reportatges i el que podia, doncs des de feia temps estava afectat per una forta bronquitis i potser ell i la seva muller, acostumats a l’èxit, no van tenir prou cura de la seva salut.

Fou enterrat a una fosa comú de l’illa i quan els amics ens hem vam assabentar volíem recaptar diners per fer-li un mausoleu com es mereixia, però ens vam trobar que era la seva darrera voluntat. Un temps més tard vaig saber per mig del bon amic i prestigiós cantant Josep Guardiola que aquesta voluntat es devia a que en temps de la guerra civil el van portar, junt amb altres companys, a afusellar-lo. Van disparar i a ell no el van tocar, però va fer veure que queia mort i al sentir que els soldats deien: dejadlo, ya es oscuro, mañana cuando ejecutemos a los otros los enterraremos todos de una vez!!! al cap d’una estona, quan tots eren fora, es va aixecar i....

Va canviar de nom, va tenir sort cantant i el demés ja ho sap tothom. Un dels millors estilistes de les dècades 50 i 60 competint, res menys que amb Antonio Machín. Bonet de Sanpedro, Lorenzo González i altres, encara que ell va tornar i va tornar a triomfar. En el retorn ens vam fer molt amics, li vaig donar lletres i música del repertori de Raül Abril i aleshores va enregistrar Mi caravana, Veneciana, etc. Recordo les actuacions a l’Hostal Don Juan, a Cambrils, a l’Hospitalet de l’Infant i altres llocs de la segona etapa de Sepúlveda en la que vaig tenir la sort i l’honor de presentar-lo.

Es un deure i per mi novament un honor recordar en el XXV aniversari de la seva mort a aquell cantant de veu de vellut, de dicció elegant, de tonada fàcil i bonica que mirant el mar, es va enamorar del mar i estic segur que el mar i tu amic o amiga lectors, si esteu en el Sabor d’Abans, agraireu aquest record.
Antoni Panadès - 19/06/2008 - 20:00h
tip
08/07/2009
11:48
Un singular personatge que va morir dues vegades o que ha tingut dues vides.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.