Facebook
  
Passejant pels diferents blocs hem trobat un post en el bloc d'un dels blocaires més actius de la blogosfera, el Te la Má maria que pel seu interès reproduïm íntegrament.

FACEBOOK I LA CIA (TOTA LA VERITAT)


Facebook és un projecte molt bé finançat, i els capitalistes darrere d'aquesta exitosísima xarxa social pertanyen a Silicon Valley, i conceben el món des d'una clara postura ideològica. Facebook, igual que el seu predecessor PayPal, és un experiment social de perfil neoconservador. El Facebook, un és lliure per a ser qui vulgui ser, sempre que a un no li importi ser bombardejat per la publicitat de les grans marques del món.

Als seus amos, en tenen prou amb asseure's a veure com milions d'addictes al Facebook oferixen de forma voluntària informació sobre la seva identitat, fotografies i llistes dels seus objectes de consum favorits. Aquesta gegantesca base de dades és venuda als anunciants, com diem, “per a tractar d'ajudar a la gent a compartir informació amb els seus amics sobre les coses que fan en la xarxa”. El passat 6 de novembre Facebook va anunciar que 12 marques globals Coca-cola, Blockbuster, Verizon, Sony Pictures i Conde Nast, entre elles, s'havien unit a Facebook.

Llegeix la política de privacitat de Facebook i s'adonareu que pràcticament no existeix. Facebook sembla més un regimen totalitari virtual, ideològicament motivat, amb una població que creix uns dos milions de persones per setmana i que ja ha superat els 60 milions.

Thiel i els seus socis han creat el seu propi país. Un país de consumidors. Pot ser que Facebook sigui un experiment genial, però tal vegada no vulguis formar part d'un projecte la fi del qual és crear una república virtual global, on tu i les teves relacions amb els teus amics són convertits en béns que es venen a les grans marques globals.

Facebook hauria rebut fons de la CIA nord-americana. Guardarien la informació valuosa dels usuaris de la xarxa.
Amb més de 70 milions d'usuaris en tot el món, Facebook és una de les xarxes socials més grans del món . Però el rumor és cada vegada mes insistent: la CIA (Central d'Intel•ligència d'Estats Units) hauria invertit recentment 27,5 milions de dòlars al Facebook, a través de Greylock Venture Cabdal. Un dels socis de Greylock és Howard Cox, que pertany ni més ni menys que a l'ala d'inversió en capital de risc de la CIA, segons informa el diari britànic “The Guardian”.

D'aquesta manera, la Central d'Intel•ligència Nord-americana CIA estaria utilitzant el portal Facebook para reclutar agents per a un servei amb un nom mes que estrany: National Clandestine Service, o Servei Clandestí Nacional. Facebook estaria utilitzant un sistema denominat “Beacon”, que fa un seguiment de les activitats de tots els usuaris i els seus associats , incloent aquells que van desactivar els seus comptes amb aquest lloc web.

En els “Termes d'Ús” del portal Facebook s'especifica que “al publicar continguts arreu del lloc web, l'usuari automàticament cedeix i garanteix que té el dret d'atorgar a Facebook uneixi llicencia irrevocable, perpètua, no exclusiva, transferible, totalment pagada i internacional per a usar, copiar, publicar, reformatear, traduir, resumir i distribuir aquesta informació i continguts, i per a incorporar-los a altres treballs, com informació i continguts”. I altre punt important aquesta en la política de privadesa: “Facebook pot també recollir informació sobre usuari d'altres fonts, com periòdics, blogs, serveis de missatgeria instantània, i d'altres usuaris de qualsevol dels altres serveis de Facebook (per exemple, etiquetes en les fotos) per a proveir a l'usuari de major informació i d'una experiència mes personalitzada. A l'usar Facebook, l'usuari consenteix la transferència de les seves dades personals, per a ser processats als Estats Units”

En el lloc “Facebook Notícies”s'indica que “Des de desembre de 2006, L'Agència Central d'Intel•ligència ha estat usant Facebook para reclutar nous empleats. És la primera vegada que la CIA s'ha aventurat en una xarxa social . Igual que moltes altres empreses o organitzacions sense fins de lucre, la CIA ha contractat estudiantes: la seva incursió en Facebook és una nova estratègia. En altres organismes governamentals existeixen estrictes regulacions federals que guien el reclutament i contractació, solen estar controlades per auditories anuals de forma rotativa. No obstant això la CIA és una “agència exempta”, el que significa que té la seva pròpia autoritat de contractació.

Facebook, al ser una xarxa social d'intercanvi, implica que els seus usuaris estan proveint constantment informació valuosa sobre les seves vides privades: fotos, àudios, videos, preferències religioses i polítiques, gustos personals, i comentaris de tota índole . Dades que són religiosament emmagatzemats, i segurament processats per a estudis de mercat. O per a reclutar els agents més convenients per al millor acompliment de la Central d'Intel•ligència nord-americana.

La prova que una pàgina al Facebook no és per res privada es va evidenciar en un sonat cas, quan la Universitat John Brown va expulsar a un estudiant a l'haver descobert una foto que va penjar a Facebook vestit de travesti. Altra evidència va succeir quan un agent del Servei Secret va visitar en la Universitat de Oklahoma a l'estudiant de segon any Saúl Martínez, per un comentari que va publicar en contra del president. I a sobre de mals, l'assumpte no acaba si l'usuari es decideix retirar. Tot i que els usuaris cancel•len l'afiliació, les seves fotos i informació romanen en la pàgina, segons Facebook, per si decideixen reactivar el seu compte. És més, l'usuari no és retirat ni tan sols quan mor. D'acord amb les "condicions d'ús", els hereus no poden obligar que Facebook despengi els dades i imatges de les seves deudos, ja que quan el finat va acceptar el contracte virtual, li va atorgar a Facebook el dret de "mantenir-lo actiu sota un status especial de commemoració, per un període de temps determinat per l'empresa, per a permetre que altres usuaris puguin publicar i observar comentaris sobre el difunt.

"Sàpigueu els usuaris de Facebook que sou partícips indefensos d'un escenari que els acadèmics consideren que és el cas d'espionatge més gran en la història de la humanitat".
Redacció TT - 21/12/2008 - 21:36h
Albertus Magnus
04/01/2009
09:54
Cu......!!!! Penso que val la pena replantejar-se l'ús d'aquest nou mitjà.
Jo, em sembla que ja ho he fet. Si és bo per als yankees, no és bo per a mi, i encara molt menys si la CIA és partidària del seu ús.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.