0 comentaris
17:56
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Fusionar les caixes d’estalvis de diferents zones geogràfiques és una de les mesures que proposa la CEPTA per fer front a la crisi
  
La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona ha presentat aquest dijous el darrer número de l’Observatori Empresarial, centrat en la crisi i en les mesures que s’han de prendre per afrontar l’impacte que aquesta té en l’economia real; que a la província tarragonina ha anat a pitjor per l’augment de l’atur i de les persones que no poden fer front als deutes. Una de les mesures més importants que proposa la CEPTA és la de fusió de les caixes d’estalvis. Segons el director del gabinet d’estudis de la Confederació, Juan Gallardo, aquesta fusió i integració entre les caixes de les diferents comunitats autònomes, les enfortiria en tamany i diluiria els riscos derivats de la concentració geogràfica. Gallardo ha explicat que aquesta opció es va fer servir durant la forta crisi dels anys 70 i 80 i que cap entitat va estar afectada, “les caixes suposen més del 50% del sistema financer, i enfortir-les significaria enfortir el sistema actual”.
Una altra mesura que proposa CEPTA és la millora en la transparència de les gestions que realitzen les entitats financeres, per tal de portar a terme aquesta proposta, la Confederació veu necessari que es publiquin els estats financers trimestralment i auditats de forma parcial, així com la publicació de les posicions de balanç amb caràcter mensual, entre d’altres.
Respecte a les mesures d’intervenció aprovades pel govern espanyol, Gallardo considera que hi ha una clara falta de transparència, “és una opció d’opacitat que no entenem”. Gallardo ha demanat que per les entitats financeres que s’acullin a aquest pla, es racionalitzi la retribució dels quadres directius, la distribució dels dividends i el reforç dels nivells de solvència.
Pili Domínguez - 27/11/2008 - 17:56h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.