0 comentaris
12:28
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Viver d’Empreses Pau Delclòs de Tarragona ha facilitat la posada en marxa de 62 empreses durant el 2008
394 emprenedors han rebut l’assessorament del Viver d’Empreses
  
Durant el 2008 el Viver d’Empreses de Tarragona ha realitzat 394 sessions d’assessorament a persones emprenedores que volien posar en marxa o ja estaven treballant en la seva pròpia empresa. Fruit d’aquesta tasca d’acompanyament que realitza el Viver d’Empreses per a la creació d’un negoci, durant el 2008 s’han creat 62 noves empreses que han generat 132 nous llocs directes de treball.

Aquest 2008, el Servei Municipal d’Ocupació, amb la col·laboració de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la URV i del Viver d’Empreses ha realitzat 26 tallers d’autoocupació per a alumnes de Formació Professional de Grau mitjà i Superior. En total hi han participat 325 alumnes de l’IES-SEP Vidal Barraquer, IES-SEP Pere Martell, IES-SEP Comte de Rius, Escola Joan XXIII i Escola Espallargas.

Els Premis Tarraco Empresa Jove han celebrat aquest any 2008 la 8a edició i han premiat el millor projecte empresarial i la millor memòria d’empresa de recent creació. El certamen va néixer amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a les primeres passes per a la creació d’empreses o la consolidació d’aquells creats recentment. Ara s’estan preparant les bases de la propera edició, que incrementarà l’import dels premis per adequar-los a les necessitats reals de les persones emprenedores. Des de la seva creació l’import dels premis no havia variat.

El Viver d’Empreses creat l’any 1999 està gestionat per l’Àrea d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum de l’Ajuntament de Tarragona. La seva principal funció és oferir suport tècnic i seguiment a la posada en marxa d’iniciatives empresarials per a la seva consolidació i realitzar l’anàlisi i l’assessorament de projectes empresarials i plans de viabilitat. A més, ofereix informació sobre els tràmits jurídics i administratius necessaris per a la creació d’una empresa i de les subvencions i ajudes a les quals poden accedir les persones emprenedores.

Projectes 2009

Per aquest any 2009, la Conselleria d’Empreses, Formació Ocupació i Consum continuarà treballant des del Viver d’Empreses en les línies ja consolidades de foment de l’emprenedoria a la ciutat. Reforçarà aquest servei amb la contractació d’un tècnic més per assumir amb qualitat la demanda de consultes i ampliar el servei d’assessorament a emprenedors i petites i mitjanes empreses. I iniciarà noves activitats destinades a donar suport als autònoms, joves emprenedors i petits comerciants de Tarragona. Una de les primeres accions serà l’organització de sessions monogràfiques formatives, enmarcades en el Programa Inicia de la Direcció General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses de la Generalitat de Catalunya. Finalment, es treballarà per al foment de la innovació en el teixit empresarial tarragoní i s’organitzarà un cicle de Jornades, que oferirà els recuros i eines necessàries perquè s’incorporin nous mètodes de treball i gestió a les entitats i empreses.
Redacció TT - 19/02/2009 - 12:28h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.