El Govern prepara un nou paquet de mesures per generar nous llocs de treball i combatre la crisi econòmica
Entre aquestes mesures destaquen la reposició de les prestacions per desocupació als treballadors afectats per regulacions temporals d’ocupació i bonificacions especials per a les empreses que contractin treballadors a l’a
  
El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, ha qualificat aquest dimarts com una “mala notícia, sense pal•liatius” les dades de l’atur corresponents al mes de febrer que ha fet públiques avui el Ministeri de Treball.

“Ara bé, davant d’aquesta realitat el Govern ja està endegant un nou paquet de noves mesures a fi i efecte de crear nous llocs de treball. Unes mesures que s’afegiran a les 82 iniciatives ja contemplades en el PlanE.”

Francesc Vallès ha avançat quines són algunes de les noves mesures que el Govern està consensuant amb els agents socials. En primer terme, “el Govern reitera el seu compromís d’incrementar, si cal, les dotacions pressupostàries per garantir que els treballadors a l’atur cobrin les prestacions per desocupació que els corresponen.”

Així mateix, el Govern crearà una nova i específica línia ICO-liquiditat destinada a les mitjanes empreses amb l’objectiu de què aquestes mantinguin la seva activitat i els seus llocs de treball.

Pel que fa als treballadors, per primer cop es reposaran les prestacions per desocupació pels treballadors afectats per regulacions temporals d’ocupació. “Això vol dir que, per exemple, un treballador que tingui acumulat un dret a atur de quatre mesos i es vegi afectat per un ERE de tres mesos, quan es reincorpori a l’empresa no haurà consumit 3 dels 4 mesos d’atur que tenia abans de l’ERE, sinó que continuarà mantenint els seus 4 mesos integres.”

Una altra mesura destacada és que les empreses que contractin un treballador que estigui a l’atur disposaran d’una bonificació del 100% de les quotes de la seguretat social durant un termini màxim de 3 anys, una iniciativa pensada per afavorir la contractació.

Aquest nou paquet de mesures també contempla altres actuacions com “l’establiment de condicions especials per procedir a aplaçar el pagament de les quotes a la Seguretat Social, per part d’aquelles empreses solvents que tinguin dificultats, i mesures d’impuls a la contractació a temps parcial, amb augments de la quantia de les bonificacions.”
Redacció TT - 03/03/2009 - 17:00h
No fotem
03/03/2009
22:50
Els bancs els credits ICO s'els passan pel FORRO!!!!!!!!!!!!!!1
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.