0 comentaris
17:27
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La Cambra aposta pel comerç exterior per pal•liar els efectes adversos de la crisi econòmica
  
Sergi Vives, vicepresident de la Comissió de Comerç Exterior de la Cambra de Tarragona, i Jordi Cáceres, responsable del Gabinet d’Estudis
L’aposta ferma pels mercats exteriors és una recomanació del tot encertada si les empreses volen fer front als efectes que la crisi econòmica està provocant a les economies més desenvolupades. Aquest és el missatge que s’ha donat en el decurs de la presentació d’un acurat informe que passa revista al balanç del que ha estat l’activitat del comerç exterior al conjunt de les comarques de Tarragona en el decurs de 2008 i la presentació de les primeres tendències del que serà l’any 2009.

Sergi Vives, vicepresident de la Comissió de Comerç Exterior de la Cambra de Tarragona, i Jordi Cáceres, responsable del Gabinet d’Estudis de la Cambra, han estat els encarregats de fer públiques unes dades que mostren una clara ralentització en l’activitat però, tot i amb això, un bon comportament pel que fa al conjunt de l’economia.

Vives ha insistit en els beneficis de sortir a l’exterior i ha recomanat els mercats no saturats “per ser els més receptius i els que presenten un major potencial de negoci”. En aquest mateix sentit, ha recordat que la Cambra de Tarragona està apostant més que mai per ajudar a les empreses a obrir-se pas en el comerç internacional. “Seguim desplegant un gran potencial pel que fa a l’oferta de missions empresarials programades, països a prospectar i actes de formació i informació adreçats a ajudar activament als nostres exportadors”. Sergi Vives ha subratllat que la passada setmana la Cambra de Tarragona va presentar un paquet de mesures anticrisi entre les que n’hi destacava “una de molt concreta pel tema que ens ocupa. I és que avançarem els diners que les empreses hagin de rebre via subvenció per poder participar a les nostres missions. No volem que cap empresa no pugui sortir a l’exterior per falta de recursos. Estem convençuts de la importància de vendre a l’exterior i ajudarem a les nostres empreses en tot allò que necessitin”.

Pel que fa a les previsions pel 2009 s’ha apuntat que és previst que les exportacions puguin caure al conjunt de les comarques de Tarragona entre un 15 i un 20 per cent en valor. Mentre que la davallada de les importacions se situï entre un vuit i un deu per cent. Degut, en gran mesura a la debilitat de la demanda i els problemes de finançament.

Així mateix s’ha destacat que les exportacions de les comarques de Tarragona van significar l’any passat: 5.659, 68 milions d’euros. Les importacions van arribar als 10.839,20 milions d’euros. Per tant, el dèficit comercial assolit és de 5.179,52 milions, és a dir, un 2,3 per cent més respecte a 2007. I la taxa de cobertura: 52,21 per cent, és a dir, baixa 2,7 punts.
Redacció TT - 03/03/2009 - 17:27h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.