Els sindicats reclamen treballar conjuntament amb el consistori per elaborar les mesures anticrisi a Tarragona
  
Aquest dimecres s’ha reunit per tercera vegada la Mesa d’estudi i seguiment de la situació econòmica de la ciutat de Tarragona que ha estat presidida per l’Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i hi han assistit els consellers Pau Pérez, Dolors Herrera i Victòria Pelegrin i els representants de CCOO i UGT, CEPTA i Pimec a Tarragona.

Els sindicats han posat sobre la taula la creació d’un pacte social entre consistori i sindicalistes per afrontar d’una manera unitària la situació de crisi econòmica, ja que els representants dels treballadors volen ser més escoltats a nivell local.

En aquesta tercera trobada s’han presentat les dades de l’atur registrat a la ciutat en els darrers mesos, que a finals de gener se situava en 8.700 persones i s’ha dedicat especial atenció a la situació dels treballadors autònoms. La consellera d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum, Dolors Herrera ha explicat que s’ha acordat que en el termini de 15 dies es reuniran amb els representants de CCOO, UGT i Pimec per a tractar la situació específica d’aquest col•lectiu.

Durant la trobada també s’han presentat els programes socials que s’impulsen des de l’àrea de Serveis a la Persona i els projectes que es realitzaran aquest any amb el Fons d’Inversió Local. Dolors Herrera ha afirmat que les previsions inicials dels projectes del FIL apuntaven a la creació de 700 llocs de treball i finalment seran prop de 900 els que es crearan. També ha afegit la importància dels terminis de pagament per al manteniment del teixit empresarial de la ciutat i especialment de les petites i mitjanes empreses, en aquest sentit, ha destacat que des de l’Ajuntament s’han reduït els terminis de pagament a la meitat, i s’ha passat de 90 que és el termini habitual de l’Administració a 42 dies, per als projectes del FIL el termini fixat és de 30 dies.
Redacció TT - 05/03/2009 - 11:00h
un altre
06/03/2009
15:24
Exacte! Com és que només han convocat a les organitzacions sindicals representatives de les persones afiliades?

No, sempre és millor finançar amb un 20% del pressupost per a associacions sindicals a un sindicat que representa el 0,4% de les afiliacions! Quina barra!
un
05/03/2009
13:47
i no falten alguns sindicats en aquesta reunió? O l'ajuntament ha convidat només aquells que no li donaran masses problemes a l'hora de pactar reduccions dels drets del poble treballador català? ja se sap, per allò de la competitivitat, d'apretar-se el cinturó en temps de crisi, el primer és l'economia...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.