0 comentaris
18:53
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
5.135 persones han fet ús del GR175 la Ruta del Cister
El Monestir de Poblet acull l’exposició de la Ruta del Cister
  
El mes de febrer d’aquest any s’instal•laven en diferents punts estratègics al pas del GR175 La Ruta del Cister, 3 eco-comptadors de pas un per cada comarca i 1 eco-comptador per a BTT. La seva instal•lació i posterior estudi de les dades ens ha permès fer un seguiment del nombre de persones, a peu o en BTT, i de la freqüència en què han utilitzat el GR175 La Ruta del Cister.
El 78,33% d’usuaris del GR175 La Ruta del Cister el fan a peu.
En aquest primer recompte d’usuaris del GR175 La Ruta del Cister que comprèn des de mitjans de febrer fins a finals d’octubre s’han comptabilitzat a través dels 4 eco-comptadors instal•lats i repartits per les tres comarques, un total de 5.135 persones (4.022 a peu i 1.113 en BTT)

El sector 1 és el més transitat en els dos sentits de la marxa.
El sender està organitzat de forma circular i bidireccional en tres sectors amb origen i final als monestirs.
Sector 1: Santes Creus – Poblet
Sector 2: Poblet – Vallbona
Sector 3: Vallbona – Santes Creus
El resultat de la lectura ens diu que el sector 1 és el més transitat en els dos sentits de la marxa (Santes Creus – Poblet i Poblet – Santes Creus) i que la majoria d’usuaris parteixen dels monestirs de Santes Creus o de Poblet. Aquest fet possiblement es deu a que és el tram més conegut i muntanyós.
De Vallbona a Santes Creus és igual de transitat que de Vallbona a Poblet. I els trams menys transitats són de Santes Creus a Vallbona i de Poblet a Vallbona.

L’ús del sender segons els dies, mesos i ponts.
El nombre d’usuaris es concentra principalment durant el cap de setmana (dissabte i diumenge) tot i que els dimarts i dijous són dies amb força afluència respecte la resta representat per petits grups. La Setmana Santa (de divendres Sant a dilluns de Pasqua) va concentrar el major nombre d’usuaris respecte als altres ponts d’aquest període de l’any: pont de l’1 de maig, Sant Joan i l’11 de setembre.
Els mesos de l’any en què aquesta afluència ha estat més gran són de març a juny i els mesos d’agost i setembre. Sent el juliol el pitjor mes.


D'altre banda, l’exposició “Cister. Monestirs reials a la Catalunya Nova” va obrir portes el 28 de noviembre coincidint amb l’acte de presentació del primer llibre sobre la història de La Ruta del Cister al monestir de Santa Maria de Poblet.
L’horari de visita és de dilluns a dissabte de 10 a 12.45 h i de 15 a 17.30h. Els diumenges i festius de 10 a 12.30h i de 15 a 17.30h. El monestir romandrà tancat els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener tot el dia, i el 6 de gener per la tarda. La visita a l'exposició és gratuïta i independent a la visita turística del monestir.
El llibre de l'exposició de La Ruta del Cister editat per l'editorial Cossetània, es pot trobar al Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a l'Oficina Comarcal de Turisme de Poblet i a les llibreries més properes a un preu de 15,00 €.
Redacció TT - 02/12/2008 - 18:53h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.