0 comentaris
20:04
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La CEPTA ha fet una anàlisi dels emprenedors o microempreses que han passat per l’Àrea d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la Confederació
  
Arrel de l’augment de l’import dels ajuts als aturats que es facin autònoms, anunciat per la Generalitat de Catalunya, les conclusions extretes són les següents:

D’entre els projectes empresarials que es volen tirar endavant són lleugerament majoritaris els que estan abanderats per una dona (48,50%). Es tracta de projectes molt imaginatius, amb molt de sentit comú i ajustats a la crisi actual. També cal destacar que gairebé tots els projectes presentats han tirat endavant i que aquells que no ho han fet és per una causa justificada.

El percentatge dels projectes presentats per homes és una mica inferior i se situa en un 43,71%. D’aquests projectes, però, s’han de remarcar dos fets importants:
• Molts d’ells estan promoguts per més d’un emprenedor
• La major part dels projectes presentats per homes originaris de països nord africans no s’han acabat duent a terme. Els pocs que han tirat endavant, han tingut èxit perquè s’han suportat amb una clientela originària dels mateixos països i amb uns productes dels quals ells en són consumidors.

Un 13% de les consultes han estat fins ara d’empreses ja constituïdes que necessitaven un canvi de forma jurídica, de plantejament en la producció, una reorganització dels recursos humans, la cerca d’una nova clientela basada en les variants de la producció, ajudes i/o crèdits tous per tal de finançar les possibles inversions a fer, etc.

Cal remarcar que els emprenedors o empreses que es volen reorganitzar són dels sectors més diversos: atenció mèdica; alta tecnologia per obtenir diversos tipus d’energia, per treballar i atendre el personal a través d’Internet; escola de ballet; organització d’empreses d’aventures de llarg recorregut (de continent a continent), o de curt recorregut; empreses per fer reportatges fotogràfics; empreses per poder fer coproduccions de cinema de 35 mm amb altres països de la UE... La llista es molt llarga, però el que cal destacar és la diversitat de demandes realitzades i la quantitat de variació en aquestes demandes.

Pel que fa als projectes no acabats o realitzats a més petita escala, cal dir que han tingut greus problemes per trobar finançament, tot i el que s’ha anat anunciant des de les administracions autonòmica i estatal i des d’algunes entitats financeres. Un exemple és el cas dels microcrèdits, justament destinats a aquells emprenedors que no tenen cap mena de garantia, però sí que tenen un bon projecte. En algunes ocasions se’ls han demanat garanties hipotecàries, avals de tots tipus, etc.

Per l’àrea d’emprenedoria i creació d’empreses de la CEPTA, l’autentica crisi és la financera ja que és ella qui està delmant projectes amb futur, o reorganitzacions que poden portar a una millor productivitat i, per tant, a una millor seguretat econòmica tant de l’empresa com del banc o caixa que hagi pogut fer el préstec i d’aquesta manera millorar els factors negatius de la situació actual i pal•liar l’augment de l’atur, que cada vegada empitjora la situació econòmica global.

Donar més ajuts als emprenedors sense millorar l’accés al finançament no es la solució, ni per les persones que tenen una bona idea de negoci i volen sortir de l’atur, ni per les empreses que volen reorientar el seu negoci per sobreviure o millorar la seva competitivitat.
Redacció TT - 20/04/2009 - 20:04h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.