Els 183 Ajuntaments de la demarcació de Tarragona es beneficiaran de les mesures endegades pel Govern per afavorir el pagament dels deutes municipals amb empreses i autònoms
  
El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Anton Ferré, ha qualificat com a “molt positiu” el nou paquet de mesures aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres destinats a afavorir el pagament dels deutes dels Ajuntaments i les entitats locals amb les petites i mitjanes empreses i els autònoms.

Ferré ha afirmat que “tant l’autorització als Ajuntaments per poder endeutar-se a llarg termini per finançar el seu dèficit de tresoreria com la creació d’una nova línia ICO que servirà d’avals per possibilitar el descompte bancari dels creditors de les entitats locals aconseguiran afavorir l’activitat econòmica de les empreses i dels autònoms.”

El diputat socialista ha assenyalat que l’operació d’endeutament bancari tindrà un termini màxim d’amortització de sis anys, amb possibilitat d’un o dos de carència. Els Ajuntaments hauran d’aprovar un pla de sanejament per idèntic termini al de l’operació financera i després, en el termini d’un mes des de la concertació de l’operació, les entitats locals hauran de cancel•lar els deutes pendents amb els proveïdors.

Així mateix, Anton Ferré ha recordat el reguitzell de mesures recents que el Govern ha posat en marxa per ajudar a les petites i mitjanes empreses i al col•lectiu d’autònoms en aquests moments de dificultats econòmiques. Entre aquestes cal remarcar “la devolució mensual de l’IVA, el manteniment de la deducció en I+D+i de l’impost sobre Societats i les noves línies ICO destinades al sector.”

“Pel que fa als Ajuntaments només cal recordar els 136 milions d’euros que el Fons d’Inversió Local deixarà enguany a la província de Tarragona. Uns recursos que serviran als Ajuntaments per impulsar l’obra pública que considerin més adient i generar nova ocupació que aquí a Tarragona es quantifica entorn dels 3.500 nous nous llocs de treball.”
Redacció TT - 24/04/2009 - 17:15h
ANÒNIM
24/04/2009
20:29
Catalans no oblideu que aquests diners multiplicats per bastant, son els que no ens donem pel finançament! segur que han repartit els diners que ens tocaven a Catalunya per tota Espanya. Quina jeta
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.