0 comentaris
17:36
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’Agència Tributària preveu que un 80% de les declaracions de la renda d’enguany siguin amb devolució
A la demarcació de Tarragona es presentaran prop de 350 mil declaracions
  
Aquest dilluns ha començat la campanya de la renda 2008. A la província de Tarragona es preveu que es presentin prop de 350 mil declaracions i al conjunt de Catalunya un total de 3 milions 400 mil. El termini per presentar les declaracions de l’Impost sobre la Renda finalitza el 30 de juny. Dels 19 milions de declaracions previstes a tot l’Estat, un 1,6% més que l’any anterior, el 80% seran amb dret a devolució. El compromís de l’Agència Tributària és haver realitzat el 85% de les devolucions abans de principis d’agost.

L’Agència Tributària preveu retornar 12.650 milions d’euros a 15,2 milions de contribuents de l’Estat. Aquesta xifra representa un increment en import del 5,9% respecte la campanya de l’any passat. Fins ara l'Agència Tributària ja ha retornat més de 100 milions d'esborranys confirmats a Catalunya i 625 milions a Espanya.

Per tipus de declaració, les individuals creixeran un 2% i les conjuntes un 0,4%.

La principal novetat en la campanya d’aquest 2008 és la eliminació de l’impost sobre el Patrimoni, que a la campanya del 2007 va afectar a 985 mil persones que aquest any ja no estan obligades a declarar-ho.

Una segona novetat significativa és l’aplicació de la deducció de 400 euros, que molts contribuents ja han pogut deduir-se anticipadament a través de la disminució de les seves retencions o pagaments fraccionats. Es calcula que prop de 16 milions de contribuents es beneficiaran d’aquesta deducció.

D'altra banda el Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han impulsat la campanya per incentivar els contribuents a marcar la casella "Altres fins d'interès social" en la declaració de la renda. Els ciutadans poden destinar un 0,7% dels seus impostos a programes socials gestionats per les ONG, marcant la casella d'altres finalitats socials. L'any passat, es van recaptar per aquest concepte 245 milions d'euros al conjunt de l'Estat.

La campanya del 0,7% de l'IRPF sensibilitza la ciutadania de la importància de destinar aquest percentatge a fins d'interès social, ja que permet que moltes ONG catalanes puguin finançar diverses actuacions en benefici de la comunitat.

Per consultar qualsevol dubte, l’Agència Tributària ofereix informació mitjançant l’adreça d’Internet (www.agenciatributaria.es ) o bé trucant al 901 12 12 24.
Redacció TT - 04/05/2009 - 17:36h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.