Ercros tancarà dues plantes a Flix
L’empresa química acomiadarà a 410 treballadors de tot l'Estat, en un pla de reducció de costos que també afectarà a les plantes de Tarragona i Tortosa
  
Ercros ha presentat aquest dimarts als sindicats un nou pla de reducció de costos que suposarà el tancament definitiu de la planta de clorometans i el tancament temporal de la d’electròlisi, ambdues a Flix. Per la seva part, les plantes de Tarragona i Tortosa patiran una reducció de la seva estructura per fer sostenibles les actuals produccions,la mesura afectarà a uns 80 treballadors de les nostres comarques.

A banda de les plantes de la demarcació tarragonina, l’empresa química Ercros també ha anunciat en un comunicat que es tancarà definitivament la planta de clorometans, electròlisi i EDC de Palos de la Frontera i es reestructuraran les de Almussafes, Aranjuez, Cartagena i Cerdanyola.

Les mesures per reduir els costos suposaran l’acomiadament de 410 treballadors, dels quals 271 seran acomiadats de forma definitiva i 139 de forma temporal. Aquestes 410 persones representen el 22% de la plantilla repartida a les plantes de tot l’Estat. Ercros presentarà en breu davant les autoritats laborals un expedient de regulació de treball i obrirà un període per negociar els terminis dels expedients amb els sindicats.

Ercros estima en 48 milions d’euros anuals la reducció de costos que suposarà les mesures anunciades per tal d’adequar, segons l’empresa, l’estructura productiva de la química a la caiguda de la demanda com a conseqüència de la crisi.

El pla de reducció de costos contempla també el Pla de Millora de la Eficiència (PME), que està portant a terme l’empresa des del 2007 i que juntament amb l’ampliació del capital associat al mateix ha permès mitigar els efectes de la crisis al 2008. En el comunicat Ercros conclou afegint que la persistència en el deteriorament de l’activitat ha fet necessària la posada en marxa d’accions com l’anunciada aquest dimarts.
Redacció TT - 05/05/2009 - 17:41h
Jo
06/05/2009
14:32
Que ens importen si els parats pujen o baixen, el que ens importa o preocupa en quans ens toca.
No hi ha més mala noticia per un asalariat o autónom, que cuan no té feina, ni més bona que cuan la té. el menjar de la gent, el pis, la roba, els colegis, no cobren a "calendas gregas", es cada dia que necesitem els diners.
Y els Sindicats callats, perque tenen el pessebre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.