Els treballadors de BIC començaran dilluns les mobilitzacions per evitar els acomiadaments previstos
Per la seva part, CCOO i UGT es reuniran per establir una estratègia conjunta davant la intenció d’Ercros de reduir la plantilla a Flix i Tarragona
  
Després de les reunions mantingudes aquest dimecres pels comitès de Bic Graphic i Bic Iberia, han arribat a l’acord d’establir un calendari de mobilitzacions per tal d’evitar els 99 acomiadaments que la empresa té previstos realitzar a la fàbrica de Tarragona. Les mobilitzacions començaran dilluns vinent dia 11 amb concentracions a les 09.30 i a les 18.30 h a la porta de l’empresa, aprofitant l’hora del descans.

També a partir del dia 11, els membres d’ambdós comitès, a les 06.00, a les 08.00, a les 14.00 i a les 22.00 h, estaran a la porta de la factoria repartint un llaç taronja, que simbolitza el rebuig de la plantilla a la proposta de l’empresa.

Per la seva part, CCOO i UGT es reuniran per tal d’establir una estratègia conjunta per evitar l’ERO que presentarà en dues setmanes l’empresa Ercros, que preveu el tancament definitiu de la planta de clorometans i el temporal de la d’electròlisi de Flix i l’acomiadament de 51 treballadors d’aquestes plantes, a més d’una reducció estructural dels centres de Tortosa i Tarragona on en aquesta última es preveuen 28 acomiadaments.

A banda de les plantes de la demarcació tarragonina, l’empresa química Ercros també va anunciar que es tancaria definitivament la planta de clorometans, electròlisi i EDC de Palos de la Frontera i es reestructuraran les de Almussafes, Aranjuez, Cartagena i Cerdanyola. Les mesures per reduir els costos suposaran l’acomiadament de 410 treballadors de tot l’Estat, dels quals 271 seran acomiadats de forma definitiva i 139 de forma temporal.

D’altra banda, els treballadors de CEGELEC de Tarragona han tornat a fer aturades de 3 hores per torn aquest dimecres 6 de maig i les repetiran el divendres 8 de maig per intentar desencallar la negociació del conveni col•lectiu, especialment en matèria salarial. L'horari de les aturades és el següent: de 0 a 3 h el torn de nit, de 10 a 13 h els torns de matí i partit i de 17 a 20 h el torn de tarda.

A més, també hi ha mobilitzacions a l’empresa Tecnocom, abans Getronics, que aturarà aquest dijous, de 14 a 15 h, la seva producció perquè s’oposen a la pretensió de la nova empresa d’unificar a la baixa les condicions laborals, i, també, renegociar un nou conveni col•lectiu. És per aquest motiu que es concentraran al migdia davant de la seu de l’empresa. Els treballadors s’estan plantejant fer una segona aturada d’una hora el proper 4 de juny i una vaga a tots els centres del país per al proper 16 de juny.
Redacció TT - 06/05/2009 - 19:27h
El currante
07/05/2009
10:09
Familias sufriendo una agonia sin saber que pasará. Esto demuestra que las empresas no estan bien gestionadas. Los empresarios que se han forrado con los trabajadores, los comités y las administraciones votadas democraticamente ayudaran a ejecutar los despidos. ¡¡¡Así de injusto!!! Los currantes a pagar la crisis no hay más...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.