El consistori demana un crèdit de 5,1 Meur per pagar el deute amb 260 proveïdors de la ciutat
D’aquesta quantitat, més de 2 Meur es deuen a l’EMT
  
L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat un Pla de Sanejament Financer que permetrà pagar els deutes que té el consistori amb 260 proveïdors de la ciutat. Tal i com ha explicat la portaveu de l’equip municipal, Begoña Floria, l’Ajuntament s’ha acollit al decret aprovat pel Govern de Zapatero del 25 d’abril pel qual, mitjançant un crèdit a sis anys, es pagarà el deute total del consistori que ascendeix a 5,1 milions d’euros, dels quals 2.115.000 euros corresponen a petites empreses, més de 2 milions d’euros correspon al deute que té el consistori amb l’EMT (Empresa Municipal de Transports) i 6 mil euros amb Sirusa. El deute correspon a obligacions que té l’Ajuntament de pagaments del 2008 que no ha fet efectives, tot i que hi ha algunes que s’arrosseguen dels del 2005, ha dit Floria.

El termini per pagar als proveïdors serà de tres mesos a partir de la data de tramitació del crèdit.

L’objectiu, segons Floria, és evitar que la situació financera de crisi afecti encara més a les empreses de Tarragona, fet al que contribueix l’Ajuntament amb els retards dels pagaments tot i ser una situació “no volguda” pel consistori. La portaveu ha explicat que s’ha arribat a aquests situació per “arrossegar deutes de l’anterior mandat” i per un “desfasament en la previsió d’ingressos”.

Aquesta nova mesura se suma a l’objectiu de pagar en 30 dies a tots els proveïdors del consistori, a data d’avui s’està pagant a 48 dies, 12 menys dels que la llei permet, ha conclòs Floria.

Recordem que fins ara els ajuntaments podien demanar un crèdit de líquid per tornar en un any, amb la mesura de Zapatero, els ajuntaments podran tornar en sis anys el crèdit i els dos primers anys només pagaran els interessos.
Pili Domínguez - 11/05/2009 - 17:05h
JBL
12/05/2009
09:39
Jo; si és que no aguantes res, txec.
Jo
12/05/2009
08:25
Cal dir les coses clares, si l'Ajuntament no ha pagat als 60 dies que marca la Llei d'Administracions Públiques o es que s'han "passat" del pressupost o es que han gestionat malament. El crédit no es gratuït i recordo que el PSC va possar a parir a CiU pel deuta. Ara tots pagarem el crédit i els interessos quan es sabut que l'Alcalde va contractar 50 o més càrrecs de confiança a 50 mil euros, com el Mallolet o el Gustavo "alies" targetes crédit. A part s'esta malgastan el fons del Pla de barris en xorrades d'estudis de senyalizació de monuments o de paviment de la P.Alta i el 50% el paga l'Ajuntament. I el Adui 6 tonejat del Alcalde qué??.
ERO al canto
12/05/2009
08:07
6 mil euros amb Sirusa, l’empresa d’incineració de residus urbans. Aquests es deuen per contractar al Mallolete.
Res, un ERO i a saneiar l'empresa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.