0 comentaris
18:05
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
111 tarragonins han sol•licitat l’excedència per tenir cura d’un familiar en els primers tres mesos de 2009
Joan Ruiz: “La immensa majoria de les sol•licitants són dones, el que demostra que encara ens queda un llarg camí per recórrer fins assolir la igualtat real entre homes i dones a la nostra societat”
Un total de 111 tarragonins han demanat durant els primers tres mesos d’enguany l’excedència per tenir cura d’un familiar. Aquestes dades mostren un augment substancial del nombre de sol•licitants d’aquesta prestació que durant tot l’any passat va beneficiar un total de 368 persones a Tarragona. Pel que fa al gènere, la immensa majoria de sol•licitants són dones, un total de 104 dones per només 7 homes.

Segons el diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, “aquestes dades posen de relleu vàries qüestions. En primer lloc que aquesta nova mesura impulsada pel Govern socialista i encaminada a facilitar la comptabilitat entre la vida laboral i les responsabilitats familiars ràpidament ha quallat i va augmentant cada cop més el seu nombre de sol•licitants.”

“Malgrat això, el fet que només set tarragonins s’hagin acollit a aquesta excedència, davant de les 104 tarragonines que també ho han fet, demostra que encara ens queda un llarg camí per recórrer fins assolir la igualtat real entre homes i dones a la nostra societat. Les dones continuen sent, majoritàriament, les que carreguen amb la responsabilitat de tenir cura de les persones grans i dels familiars malalts en l’àmbit familiar.”

Cal recordar que l’excedència per tenir cura de familiars és una excedència voluntària que ha de ser sol•licitada prèviament pel treballador per tal d’atendre a algun familiar, fins al segon grau de consanguinitat, que per raons d’accident o malaltia necessiti ajuda per poder valer-se per ell mateix. El temps legal de duració de l’excedència la de ser no superior a un any. Durant aquest període els efectes de l’excedència són els mateixos que els seus equivalents per tenir cura dels fills.
Redacció TT - 11/05/2009 - 18:05h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.