S’aproven els primers ajuts per a l’adquisició d’habitatge concertat
La subvenció consisteix en un 2% del preu de l’habitatge per fer front als tràmits de compravenda
  
Aquest dijous s’han fet públics al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) els primers ajuts a l’accés d’habitatge concertat. Aquesta modalitat de subvenció va adreçada als compradors d’aquesta nova figura d’habitatge, que es caracteritza per tenir un preu intermedi entre l’habitatge protegit i els preus mitjans dels habitatges del mercat lliure.

Per a les persones que s’hi acullin i compleixin els requisits, l’ajut es traduirà en una subvenció a fons perdut del 2% del preu de l’habitatge per fer front a les despeses que genera la formalització de la compravenda.

Aquesta subvenció es deriva del conveni subscrit el mes de juliol passat entre la Generalitat i les entitats financeres que operen a Catalunya a fi de facilitar als titulars d’habitatges protegits l’accés al finançament per part de bancs i caixes.

Fruit d’aquest mateix conveni i paral·lelament a l’ajut per a l’accés a un habitatge concertat, els compradors d’habitatge protegit també poden obtenir un finançament preferencial.

Aquesta línia de finançament consisteix en préstecs hipotecaris que poden arribar fins al 80% del preu de l’habitatge, a tipus fix a llarg termini (30-40 anys) i amb quotes creixents a l’1% anual. El tipus d’interès actualment és del 5,148% per als préstecs a 40 anys, i del 5,297% per als préstecs a 30 anys. Aquests préstecs, a més, estan exempts de comissions.

Complementàriament, el conveni preveu préstecs de fins al 20% restant del preu de l’habitatge, també amb garantia hipotecària, en aquest cas de tipus variable, i a 10 o 20 anys. Per a aquests préstecs, el tipus és l’Euríbor + 1,25.

Com s’adquireix un habitatge concertat

Els i les ciutadans/anes que vulguin adquirir algun d’aquests habitatges concertats han de contactar amb el promotor. Al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge hi ha carregades les llistes dels promotors que han obtingut la declaració d’habitatge concertat amb un telèfon de contacte.

Què és l’habitatge concertat

L’habitatge concertat és la tipologia d’habitatge de protecció amb un preu intermedi entre l’habitatge protegit i els preus mitjans dels habitatges del mercat lliure, adreçada a llars que no poden accedir als habitatges amb protecció oficial tradicionals perquè superen el llindar d’ingressos, però que tenen especials dificultats econòmiques per accedir als del mercat lliure. L’habitatge concertat neix dels compromisos del Pacte nacional per a l’habitatge com una de les mesures per millorar l’accés a l’habitatge, especialment dels joves, ateses les dificultats de moltes famílies per accedir a un habitatge.

L’habitatge concertat existent és per als habitatges del mercat lliure construïts o en construcció o de segona mà. D’aquesta manera, les promocions que tenen problemes per ser venudes es poden acollir a aquesta nova tipologia d’habitatge.
Redacció TT - 15/05/2009 - 08:47h
jo
18/05/2009
13:10
La diferencia es tant gran en els ajuts, del 2% pels concertat contra el 8% del HPO que es 2faran caps i mnaegues", per cobrar el concertat i cobrar l'ajut del HPO, i tothom si avindrà. Només ja una sol·lució, ajudar als promotor i compradors a llogar amb opció de compra, o a donar credit als joves i quan pasi un cert temps (1o anys) o guayen més de x euros començin a retornar els crédits.
Ah! i abaratir el cost del sòl evitant-ne l'especulació de tothom. Penso que el sòlar al urbanitzar-se tindria que ser un bé públic
Pasionaria
16/05/2009
22:46
Tienes razon jo,las medidas sociales brillan por su ausencia,pero nos hacen creer lo que no es y asi como dice el refran "cornudo,engañao y contento"
1963
16/05/2009
19:03
Jo. Eso essssssssss verdad
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.