0 comentaris
18:39
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Departament de Treball fomenta la creació i el creixement de les cooperatives catalanes
Enguany es posa en marxa una nova línia de suport als projectes de creació de d’empreses cooperatives amb un ajut econòmic de fins a 108.000 euros
  
L’objectiu principal d'aquestes subvencions és impulsar la creació de noves empreses, donar suport a la consolidació de cooperatives i societats laborals, fomentar els projectes d’intercooperació i les aliances entre cooperatives, donar suport a la tasca de les diferents federacions, col•laborar amb les entitats locals i les seves plataformes de desenvolupament econòmic i de creació d’empreses, i promoure programes de foment i difusió de l’economia cooperativa.

Les subvencions d’aquest any s’estructuren de la següent manera:

Suport a les cooperatives per a la incorporació de socis o sòcies

Té per objectiu fomentar la incorporació de persones desocupades com a sòcies treballadores o de treball d’una cooperativa o societat laboral amb una permanència mínima a la societat de tres anys. La quantia de les subvencions que reben les cooperatives varia en funció del col•lectiu al qual pertanyen els nous socis o sòcies tot i que prioritza les persones que es troben en atur.

En aquest sentit, si són persones desocupades menors de 25 anys que no hagin tingut cap feina remunerada; si són persones aturades més grans de 45 anys; si són desocupats que hagin capitalitzat l’atur o treballadors vinculats a l’empresa amb un contracte de treball temporal no superior a 24 mesos la subvenció és de 5.500 euros. Aquest ajut creix fins als 7.000 euros si són dones que pertanyen als col•lectius citats, fins a 8.000 euros si s’incorporen a jornada completa persones aturades en situació d’exclusió social i fins a 10.000 euros si s’incorporen, a jornada completa, persones amb discapacitat en atur.

Nova línia de suport a la creació d’empreses d’economia cooperativa

Enguany s’ha posat en marxa aquesta nova línia que impulsa els projectes empresarials de nova creació, és a dir, de 0 a 2 anys, i els projectes de transformació d’empreses ja existents en cooperatives o societats laborals. En aquest cas poden optar a aquests ajuts les cooperatives i societats laborals de nova creació i les empreses d’economia cooperativa procedents d’un procés de transformació. Enguany els projectes de creació d’aquest tipus d’empreses podran rebre un ajut de fins a 108.000 euros.

Aquesta línia subvenciona les despeses de constitució de la cooperativa -incloses les de redacció del pla d’empresa o el pla de transformació- fins a un màxim de 10.000 euros així com els serveis i assessorament extern fins a 24.000 euros. En el cas que es contracti personal directiu es subvencionarà els costos salarials de 12 mesos de contractació fins a un màxim de 24.000 euros. Aquesta línia també inclou ajuts per a les inversions amb 50.000 euros de límit.

Suport al creixement i la consolidació d’empreses d’economia cooperativa

L’objectiu és ajudar a les cooperatives i societats laborals a consolidar-se per créixer i enfortir-se en el mercat. Per aquest motiu es subvencionen els serveis i l’assessorament extern per elaborar, per exemple, un pla estratègic, estudis comercials o bé de recerca de noves activitats amb un màxim de 60.000 euros. Així mateix, l’ordre també ajuda en la contractació de personal directiu amb un màxim de 50.000 euros i a la inversió d’immobilitzats amb un màxim de 60.000 euros. Enguany els projectes d’aquesta línia podran rebre un ajut de fins a 170.000 euros.

El Departament també aposta per la intercooperació d’aquestes empreses i per aquest motiu subvenciona amb un màxim de 50.000 euros els serveis i assessorament externs i diferents despeses de personal propi que treballin en els projectes d’intercooperació i altres formes de cooperació empresarial de les cooperatives i societats laborals.

Suport a les entitats representatives de l’economia cooperativa

Aquesta nova línia vol donar suport al foment i a la consolidació de les estructures representatives de l’economia cooperativa (federacions de cooperatives de Catalunya i federacions de societats laborals de Catalunya).

Es financen parcialment les despeses de funcionament d’aquestes entitats i també dels projectes que aquestes entitats desenvolupin per al foment i promoció de l’economia cooperativa a Catalunya.

Suport per al foment i promoció de l’Economia Cooperativa

L’objectiu és promocionar i fomentar l’economia cooperativa a través d’ajuts per activitats de formació vinculades a la gestió econòmica, jurídica i administrativa de les empreses cooperatives; accions per donar a conèixer i divulgar a la població en general o bé a col•lectius específics l’organització i funcionament d’una cooperativa; i activitats d’assessorament especialitzat i creació d’eines per a la millora de la gestió i constitució d’empreses cooperatives. Es poden arribar a subvencionar el 100% de l’acció fins a un màxim de 80.000 euros per entitat.

En aquesta línia, i com a novetat, també s’incorpora la possibilitat de finançar projectes d’investigació relacionats amb l’economia cooperativa per part d’universitats i entitats sense ànim de lucre dedicades a la promoció del cooperativisme.

Un total de 5.688 empreses d’economia cooperativa a Catalunya

Actualment, a Catalunya hi ha 5.688 empreses d’economia cooperativa, de les quals 4.058 són cooperatives i 1630 són societats laborals, segons dades del Departament de Treball. Per demarcacions, Barcelona concentra el gruix d’empreses d’economia cooperativa (70,06%), seguida de Tarragona (12,17%).
Redacció TT - 16/05/2009 - 18:39h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.