0 comentaris
12:48
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Treball introdueix dues novetats al PLA INICIA 2009 per tal d’adaptar els ajuts a l’actual situació econòmica
Enguany s’incrementa en un 50% la subvenció mitjana que reben els autònoms
  
Aquest pla engloba de forma integral el suport a l’activitat emprenedora en totes les fases de la creació d’empreses, des de la sensibilització en les etapes formatives fins a la consolidació empresarial. El pla es materialitza en tot el territori amb la col•laboració dels ens locals i en el cas del Camp de Tarragona el Departament compta amb el suport de 15 entitats. Cal destacar que l’activitat emprenedora és un dels principals motors de creixement econòmic, de creació d’ocupació i de riquesa en el territori.
Per tal d’adaptar aquests ajuts a l’actual situació econòmica, Treball ha introduït dues novetats en aquesta nova convocatòria. La primera és l’increment del 50% de la subvenció mitjana que reben les persones beneficiàries dels ajuts i la segona és que enguany és oberta a totes les persones que estan desocupades. Aquests ajuts tenen especial cura dels grups amb més dificultats com joves menors de trenta anys, dones, persones discapacitades i dones víctimes de violència de gènere.
Aquests ajuts tenen especial cura dels grups amb més dificultats com joves menors de trenta anys, dones, persones discapacitades i dones víctimes de violència de gènere.


L’ordre d’enguany es divideix en 3 grans línies:

a) Subvenció per a l’establiment de persones aturades com a persones treballadores autònomes
L’objectiu d’aquesta primera línia és facilitar a les persones desocupades l’inici de l’activitat com a treballadors autònoms o per compte propi. La subvenció per a persones aturades en general és de 4.000 euros; per a joves en atur de 30 anys o menys és de 4.500 euros; per a dones en atur és de 5.000 euros; per a persones aturades amb discapacitat, és de 8.000 euros i si són dones discapacitades aquest ajut creix fins a 9.000 euros. Si són dones víctimes de violència de gènere les subvencions s’incrementaran en un 10%.

b) Subvenció per assistència tècnica
Aquest ajut és per finançar parcialment la contractació durant la posada en marxa de l’empresa, dels serveis externs necessaris per a la millora de l’exercici de l’activitat empresarial en les àrees d’organització, comercialització, producció, finançament o altres i especialment les accions destinades al foment de les agrupacions empresarials i les col•laboracions entre persones treballadores autònomes.

L’import de la subvenció arriba fins el 75% del cost del servei prestat, amb un màxim de 1.000 euros. Si els serveis que necessiten fomenten les agrupacions empresarials i les col•laboracions entre persones autònomes, la quantitat a rebre pot arribar fins el 75% amb un màxim de 5.000 euros.
c) Subvenció financera
Aquest ajut és per si la persona treballadora autònoma ha obtingut un préstec d’una entitat financera per invertir en la creació i posada en marxa d’una activitat, pot accedir a aquesta subvenció per reduir els interessos. La subvenció, que no pot superar els 3.000 euros, pot reduir fins a 4 punts el tipus d’interès fixat per l’entitat financera que concedeix el préstec.

Assessorament, orientació i formació
Durant l’any anterior el Departament, a través de les 15 entitats col•laboradores, va dur a terme un total de 674 accions d’assessorament, orientació i formació que van beneficiar 1.007 persones emprenedores. Pel que fa a la formació es van realitzar 605 hores sobre temàtiques centrades en la gestió empresarial (pla d’empresa, comercialització, pla de màrqueting, entre d’altres).

Creació i consolidació d’empreses
Durant l’any 2008 el Departament de Treball va promoure la creació de 142 empreses a la demarcació de Tarragona. Així mateix, en aquest any el Departament va donar assistència tècnica a 100 empreses de 0 a 3 anys per aconseguir la seva consolidació.

Nous instruments
Durant aquest any està previst que es posin en marxa més instruments per donar suport a les persones emprenedores.

• Avalis emprèn
Avalis emprèn és una nova mesura que té com a objectiu facilitar l’accés al crèdit per a nous projectes d’emprenedoria i microempreses (de 0 a 3 anys). Aquest nou instrument financer, que estarà disponible el mes de maig, l’estan elaborant conjuntament els departaments de Treball, d’Economia i Finances i d’Innovació, Universitats i Empresa i la societat de garantía recíproca Avalis.

L’objectiu d’aquest producte és facilitar l’accés al finançament d’aquells projectes d’empresa i d’empreses que ja estan constituïdes -però que estiguin dins dels tres primers anys d’activitat-, que tot i que són viables, no poden accedir al finançament bancari ordinari per la manca de liquiditat en els mercats financers.

Aquest producte consisteix en un ajut de la Generalitat que concedeix a les persones emprenedores el dipòsit de l’aval per accedir al finançament requerit (4%). Enguany i en una primera fase es podran avalar operacions per un import global de 37,5 milions d’euros.


• Nosaltres Empresàries
El Departament impulsarà aquest any el projecte pilot Nosaltres Empresàries que vol donar suport a la creació de més i millors empreses per part de dones. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que les 30 empreses participants optimitzin les seves estratègies de creixement empresarial. Per aconseguir-ho el Departament els hi facilitarà formació en habilitats, assistència tècnica a través de coaching i mentoring. Així mateix, també hi hauran espais d’inversió on es trobaran amb possibles inversors que podran finançar els seus projectes.

La demarcació de Tarragona lidera l’activitat emprenedora catalana

La demarcació de Tarragona lidera l’activitat emprenedora catalana amb una taxa 9,4%, segons dades de l’estudi GEM 2007 (Global Entrepreneurship Monitor). Al mateix temps, aquesta taxa se situa per sobre de la mitjana catalana (8,4%) l’espanyola (7,6%) i l’europea (5,4%).

L’índex d’activitat emprenedora o TEA indica el percentatge de població adulta que ha realitzat alguna activitat de creació o llançament d’una empresa durant els 42 mesos previs a l’enquesta en que es fonamenta l’observatori cada any.

D’altra banda, el 71,8% de les persones emprenedores de Tarragona volíen crear el seu negoci per oportunitat i un 28,2% per necessitat.

Respecte el perfil de les persones emprenedores de Tarragona, l’estudi indica que és un home (66%), entre 25 i 34 anys, amb estudis superiors (36%), amb una renda mensual mitjana entre 1.800 i 2.400 euros i que desenvolupa l’activitat empresarial en una zona urbana (32%).
Redacció TT - 18/05/2009 - 12:48h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.