UGT del Camp de Tarragona denuncia abús de les empreses a l’hora d'obligar a fer hores extres als seus treballadors
El sindicat demana als ajuntaments que estan desenvolupant obra pública finançada pel Fons d’Inversions Locals que exigeixin a les empreses adjudicatàries que no obliguin els treballadors a fer hores extra
  
Imatge d'arxiu de les obres del Corte Inglés de Tarragona
En un comunicat enviat pel sindicat, UGT del Camp de Tarragona denuncia l’abús que fan moltes empreses, sobretot en el sector de la construcció, l’hostaleria i comerç, en el tema de les hores extres. Tal com recull el comunicat, moltes empreses d’aquests sectors obliguen a fer hores extres cada dia als seus treballadors en contra de la seva voluntat en comptes de contractar gent nova. Davant la negativa dels treballadors de fer-les, les empreses amenacen amb l’acomiadament d’aquests treballadors utilitzant la gran demanda de treball que hi ha en aquests moments de crisi com a arma coercitiva. Segons Jordi Salvador, “s’està jugant amb les necessitats de treball de les persones, per això exigim a l’administració que vetlli més que mai per evitar aquest tipus de pràctiques d’explotació basades en la llei de l’oferta i la demanda sense escrúpols”. Un exemple que tota la població de la ciutat de Tarragona ha pogut observar, segons el sindicat, és el de les obres del Corte Inglés, en les quals els treballadors han de treballar jornades superiors a les 8 h de manera sistemàtica.

El sindicat troba més inacceptable el fet que encara que algunes empreses, amb l’excusa de la crisi, duguin a terme EROs per un costat i d’amagat facin fer als seus treballadors hores extra. Si necessiten que la producció es dugui a terme, cal que les empreses facin un exercici de responsabilitat i contractin personal nou, a més de no presentar EROs incomprensibles.

UGT del Camp de Tarragona també demana a les administracions, en especial als ajuntaments que estan desenvolupant obra pública finançada pel Fons d’Inversions Locals, a exigir a les empreses adjudicatàries que no obliguin els treballadors a fer hores extra i, en canvi, augmentin el nombre de persones que haurien de contractar. Recorden que el Fons d’Inversions Local té com a objectiu principal incorporar el màxim nombre de persones al món laboral i així reduir la quantitat d’aturats i aturades de cada municipi. UGT del Camp de Tarragona té clar que pretendre reduir l’atur i obligar a fer hores extra és incoherent i, en la situació de penúria que es troben algunes famílies, una proposta desafortunada.

Finalment, UGT del Camp de Tarragona insta la Inspecció de Treball a seguir de manera rigurosa l’actuació de les empreses en matèria d’hores extra i que es duguin a terme les accions sancionadores necessàries si es vulnera la llei.
Redacció TT - 28/05/2009 - 11:39h
jon-exUgetista
01/06/2009
14:24
l'UGT es tindria que preocupar dels milers de parats que hi ha a Tarragona i no esgarrapar les 4 hores que fan uns quans obrers, d'aquina part està UGT, dels parats o del pobres que es guanyen la vida traballan.
Jo vaien el que pasa i coben els lliberats de UGT, sense fr hores extres, m'he hi donat de baixa, no vull ser com el A. Mallol.
Marisa
29/05/2009
21:42
Más vale tarde que nunca, y seria importante que como sindicato mayoritario que es UGT tomara la iniciativa de liderar una movilización contra las horas extras , para generar puestos de trabajo, lo digo desde posiciones de pertenecer a un sindicato minoritario. Cuando se ha de criticar se critica pero esta denuncia merece un reconocimiento. la unidad sindical es para defender a los trabajadores
dreke
29/05/2009
08:58
UGT estàabsolutament absorvit per la monarquia parlamentària espanyola i el seu sistema econòmimc capitalista. És un pedaç necessari perf legitimar el marc democràtic i pseudovisualitzar que hi ha oportunitats de crítica a l'ordre establert.
UGT no defensa els interessos dels treballadors, doncs si fos així només hauria de decretar vaga genaral a tots els seus delegats, com han fet al país basc, i així exercir una vertadera pressió. NO tenen cap projecte positiu que beneficiï als interessos de la majoria, els treballadors.
Treballem per un sindicalisme per, en i des del poble. Co.bas apunta en aquesta direcció.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.