0 comentaris
12:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Ematsa presenta, en el marc del Dia Mundial de l'Aigua, el Pla d'Acció Social 2021
  
Fotografia d'arxiu deTot Tarragona
L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona ha presentat, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el Pla d’Acció Social 2021, un conjunt d’iniciatives i accions per garantir l’accés universal a un servei essencial.

El president d’Ematsa, Jordi Fortuny ha explicat: “impulsem un Pla d’Acció Social que posa les persones al centre de la nostra estratègia i que orienta totes les iniciatives a garantir l’accés universal a un servei de primera necessitat que cal prestar de manera sostenible i resilient”. En aquest sentit, Fortuny ha assenyalat que la crisi sanitària ha provocat un sotrac a l’economia que està causant un increment de les desigualtats, per això “és el moment d’avançar junts cap a una recuperació econòmica sostenible, inclusiva i solidària, que no deixi ningú enrere”.

El conseller delegat de la companyia, Narcís Berberana, ha destacat la importància de les iniciatives locals que “són les que marquen la diferència” i que, a més, estiguin lligades a una visió global com els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Des del local es pot canviar el món” ha assenyalat. El conseller ha explicat que el Pla d’Acció Social està pensat amb visió de futur pensant en la salut del planeta i de les persones.

El Pla d’Acció Social marca una línia de continuïtat per als propers anys orientat al desenvolupament de la comunitat i els municipis on la companyia d’aigües presta el servei, Tarragona, la Canonja, els Pallaresos i el Catllar. Per això, el document recull iniciatives creades en aliança amb els consistoris, la comunitat educativa i agents econòmics i socials del territori, com els mecanismes de suport per a famílies vulnerables creats amb els serveis d’atenció social municipals, el projecte EscolAQUA que impulsa activitats de divulgació del cicle integral de l’aigua a les escoles o els doctorats industrials coordinats amb la URV per desenvolupar projectes d’I+D+i aplicats al cicle de l’aigua.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assenyalat que es tracta d’un Pla que respon a les necessitats perquè ningú quedi enrere i ha destacat la tasca feta per aportar solucions locals per estar al costat de les persones i per adaptar-se a l’emergència climàtica.

L’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, ha valorat de manera positiva el compromís d’Ematsa per al 2021 i ha recordat el suport social que la companyia d’aigües ja té en marxa des de fa temps per a tots els municipis on presta el servei. A més, ha destacat la importància de conscienciar sobre la cura de l’aigua, un recurs cada cop més fràgil.

4 línies estratègiques 20 accions

El Pla fixa 20 accions a dur a terme durant aquest any i tenen associades 27 indicadors per garantir-ne el seguiment i compliment. El document s’estructura en les quatre línies mestres que articulen la gestió de la companyia:

• Compromís amb les persones: Contribuir al benestar, garantir l'accés universal a l'aigua, la seguretat i salut del personal i la igualtat d'oportunitats.

• Compromís amb el medi ambient: Reduir els impactes ambientals i integrar l'economia circular a tots el processos.

• Compromís amb la tecnologia i la innovació: Generar aliances col.laboratives. Promoure la innovació i el pensament disruptiu per eficienciar processos.

• Compromís amb la sostenibilitat: Garantir la seguretat, perdurabilitat i continuïtat de servei minimitzant els riscos

ODS 2030

El Pla d’Acció Social està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides, una iniciativa de consens internacional que fa una crida global a actuar davant l’emergència climàtica. Ematsa ha incorporat en la seva planificació estratègica aquest guia que fixa els camins que cal transitar per un futur sostenible i possible.
Redacció TT - 22/03/2021 - 12:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.