0 comentaris
19:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Repsol cedeix un motor d'altes prestacions a l'Institut Pere Martell
  
Repsol ha cedit a l’Institut Pere Martell un motor turbo dièsel marca SACM de 12 cilindres i 1.330 CV de potència (a 1.500 RPM). El motor serà utilitzat a les pràctiques dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de Vehicles Industrials.

Aquest motor estava instal.lat a la planta de PEAD (Polietilè d'Alta Densitat) del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i donava servei com a grup electrogen d'emergència, per garantir l'energia elèctrica en cas de manca de subministrament extern. Aquest motor ja no complia els estàndards de fiabilitat exigits a Repsol i s’ha substituït per una nova unitat amb una inversió de més de 250.000€.

Els estudis postobligatoris d’Electromecànica de Vehicles Industrials capaciten l’alumnat per realitzar operacions de manteniment, muntatge d'accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i electricitat del sector d'automoció, amb l’orientació a vehicles industrials, ajustant-se a procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

El motor ha estat lliurat per Juan Lorenzo Boix, director de Fiabilitat i Manteniment de Repsol a Tarragona, Ángel Santamaria, gerent de Manteniment de Repsol Química, i Juan Beltran, cap d’Equips Dinàmics de Repsol Química. La recepció l’han fet el tutor del cicle formatiu, Carlos Jiménez; el cap d’estudis d’FP Empresa, Adolf Iglesias, i el director de l’Institut Pere Martell, Josep M. Pallarès, el qual ha manifestat el seu agraïment a l’empresa Repsol per la cessió del motor als alumnes del cicle d’Electromecànica de Vehicles Industrials. Segons ha destacat: “Es tracta d’una maquinària d’un elevat cost, a la qual seria difícil que el nostre centre hi pogués accedir. En canvi, gràcies a la cessió per part de Repsol, els nostres estudiants podran realitzar pràctiques en un motor de grans dimensions que presenta un gran valor didàctic per la facilitat que els oferirà a l’hora d’identificar els elements i les parts que el constitueixen. De ben segur que amb aquest nou equipament els resultats acadèmics i l’assoliment de les competències professionals dels alumnes es veuran àmpliament millorades”.
Redacció TT - 13/10/2021 - 19:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.