0 comentaris
10:40
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Les inversions al moll d'Aragó ajuden a resistir l'embat del temporal DANA
  
El Port Tarragona ha invertit un total de 3.229.674€ en els últims cinc anys en la xarxa de recollida d’aigües pluvials del moll d’Aragó que han servit per evitar inundacions causades per l’acció de temporals similars a l’episodi meteorològic que dimarts va assotar la costa tarragonina.

El Moll d’Aragó és un dels molls més concorreguts del Port de Tarragona. En ell s’hi carreguen i descarreguen principalment mercaderies a granel, com son els productes agroalimentaris i minerals. L’estratègica ubicació d’aquest moll i la gran quantitat de sitges i magatzems que s’hi troben fa que els trànsit de camions i trens sigui molt elevat, esdevenint un punt clau per a les instal.lacions portuàries tarragonines.

En tot aquest temps les obres s’han realitzat per fases per tal de no interrompre les diferents operatives portuàries que allí es duen a terme, aconseguint que un dels motors del Port de Tarragona seguis funcionant al màxim rendiment.

Un quinquenni de millores que no cessen

Atès l’alt grau d’utilització i per ser un dels molls amb més història del Port de Tarragona, el moll d’Aragó ha gaudit en els últims anys d’un seguit de millores per modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps.

L’any 2017 es va realitzar la millora del ferm del vial a l'andana baixa del Moll Aragó, per un valor de 611.650,64€ es va millorar el ferm i els vorals del vial, així com la xarxa de recollida d' aigües pluvials. L’any següent, el 2018, es van invertir 578.798,18€ per la millora i l’ampliació dels col.lectors de pluvials de la meitat sud del moll d'Aragó.

L’any 2019 es va implementar de sistema de drenatge al costat de les sitges de SITASA al Moll Aragó, per un import de 503.959,32€ es van millorar els col.lectors de pluvials de la meitat nord del moll d'Aragó.

Aquest mateix any el Port de Tarragona ha seguit invertint, en concret en la millora del ferm en vials transversals i per millorar l'evacuació de l'aigua per un import de 324.387,75€. L’última actuació realitzada fins al moment, també la que major inversió ha gaudit amb 1.210.880,83€, ha estat l’adequació del vial perimetral, al costat de la biga cantell. En ella s'ha millorat tota la xarxa de drenatge d'aigües pluvials del vial de circulació costat de mar, s'han executat nous vorals de recollida d'aigua i s'ha pavimentat tot el vial de nou per millorar les pendents, amb l’objectiu d’evitar possibles inundacions per l’efecte de temporals com la DANA que va afectar Tarragona ahir.

En les properes setmanes començaran unes noves millores amb el canvi de la zona que es troba parcialment pavimentada amb llambordes per formigó amb fibres. Aquesta obra s’ha adjudicat per un valor de 431.584€ i tindrà una durada de 5 mesos.

Un nou servei de manteniment preventiu

Un dels punts claus que ha permès respondre millor davant aquestes situacions de pluja intensa és el nou servei de manteniment preventiu de l'obra civil que disposa el Port de Tarragona.

L'1 de novembre va entrar en vigor el "servei de conservació preventiva i correctiva de l'obra civil", en el qual el Port de Tarragona realitza un servei de conservació de les instal.lacions per un import anual adjudicat de 898.395,17€.

En aquest contracte es planifiquen diversos treballs de manteniment del sistema de recollida de pluvials per garantir el bon funcionament del sistema davant de pluges (neteja mensual d'embornals i col•lectors amb camió bomba i impulsió d'aigua, neteja de vorals, recollida d'elements que dificultin l'evacuació d'aigua, entre d’altres) i disposar d'elements per fer front en situacions d'emergència (bombes per evacuar aigua, camió cisterna, etc).
Redacció TT - 25/11/2021 - 10:40h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.