0 comentaris
18:19
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Després de set mesos, més del 80% del Pla de Reactivació està en via d'execució
  
Fotografia: Marc Colilla.
Aquesta setmana s’ha presentat el primer el primer balanç del Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 en el marc de la Mesa Estratègica de Desenvolupament Econòmica que aplega entitats i agents econòmics. La mesa va estar presidida per l'alcalde, Pau Ricomà, que va destacar “el caràcter transversal del Pla de Reactivació”, també va posar en valor que “s’està executant malgrat el context d'incertesa en què ens trobem en relació a la pandèmia i els preocupants indicadors econòmics globals”. L’alcalde també va tancar la jornada donant “un missatge clar de confiança en relació als projectes de ciutat que s'estan desenvolupant i les oportunitats socials i econòmiques que aquests generen i han de generar en la ciutadania i les empreses”. El Pla es va presentar al maig d’aquest any, té un pressupost de 41.812.000 euros i inclou 42 accions en 5 eixos estratègics.

També van participar en la presentació 7 conselleres i consellers de l'equip de govern. El conseller Manel Castaño, responsable de 3 dels eixos del Pla, els relacionats amb ocupació, emprenedoria i promoció econòmica, va posar de manifest “l'alt grau d'execució del conjunt dels projectes i l'avaluació positiva de l'impacte que han generat quant a usuaris atesos i número d'empreses contractades per oferir alguns dels serveis”. Els consellers i conselleres Inés Solé, Eva Miguel, Elvira Vidal, Hermán Pinedo, Dídac Nadal, Xavier Puig també han explicat l’estat de diferents projectes de les seves àrees.

Després de 7 mesos des de la presentació del pla: 48,27% dels projectes ja executats i en fase d'avaluació, el 34,5% en execució i el 17,23% en fase de planificació. Si s’analitzen els diferents eixos s’observa que per l'eix 1, Noves iniciatives de desenvolupament territorial, el 60% dels projectes es troben en fase d'execució i l'altre 40% estan finalitzats i en fase d'avaluació. Per l'eix 2, Dinamització del teixit empresarial, el 57% dels projectes ja han finalitzat, un 14% s'estan executant en aquests moments i un 28% es troben en fase de planificació. Per l'eix 3, Ocupació: noves tendències, noves capacitats, s'han executat el 87,5% dels projectes i un 12,5% es troben en fase d'execució. En el cas del l'eix 4, Sectors econòmics de proximitat, un 26,7% dels projectes han finalitzat, un 33,3% s'estan executant i un 40% es troben en fase de planificació. Finalment l'eix 5, Millores per un espai públic més amable i sostenible, el 30,14% dels projectes han finalitzat, el 51,70% es troben en execució i el 18,16% no s'han iniciat. S'ha de tenir en compte que tots els projectes d'aquest eix són obres i aquestes tenen un temps d'execució més extens que altres tipus de projectes.

La reunió també va comptar amb la presència de representants d’entitats i agrupacions econòmiques com la Cambra de Comerç, Pimec, CCOO, UGT, Associació empreses de serveis de Tarragona, Cambra de la propietat urbana, Associació de càmpings de Tarragona, Associació d'Hostaleria de Tarragona, Associació empresarial del polígon Francolí i Associació empresarial del polígon Riuclar.

L’elaboració del Pla de Reactivació Socioeconòmica està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% per el Fons Social Europeu.
Redacció TT - 21/12/2021 - 18:19h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.