ERC presenta una declaració a la resta de partits de l’Ajuntament per a no utilitzar Caixa Tarragona com una eina política
El Sindicat d’empleats de Caixa Tarragona demana rigor en totes les manifestacions que es facin al voltant de la posible fusió de l’entitat
  
Fotografia de TotTarragona
El Grup d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una declaració a la resta de partits polítics del consistori per tal d’acordar una postura conjunta al voltant dels possibles canvis en l’estructura actual de les caixes d'estalvi a Catalunya, que poden afectar Caixa Tarragona.

"En els últims dies hem vist com la situació de Caixa Tarragona s’utilitzava com a eina de discussió i disputa entre els partits polítics. Aquesta actitud debilita la posició de la Caixa i no aporta res al manteniment real d'una eina útil al territori com és Caixa Tarragona. És per aquest motiu que ERC ha presentat a la resta de grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona un text per tal que sigui acordat en Junta de Portaveus, i l’Ajuntament mostri una posició ferma i conjunta, que abandoni els personalismes polítics. Caixa Tarragona és un patrimoni de la ciutat i del Camp de Tarragona, de manera que no pot esdevenir una eina política. El que necessita l’entitat i els seus treballadors és el recolzament de les institucions, i és en aquest sentit que ERC busca el consens per tal d’efectuar una declaració conjunta.

Cal deixar clar, des del respecte als òrgans de govern de la Caixa Tarragona, allò que volem per a la nostra ciutat: una entitat forta, compromesa amb el territori, i amb garanties per aquest compromís. I allunyar la temptació d'usar la Caixa com a camp de batalla de les lluites partidistes. Per aquest motiu ERC no ha volgut presentar-ho com a moció de partit al Ple, sinó com una proposta a consensuar amb tots els grups municipals a la Junta de Portaveus, com a expressió unitària d'aquest suport a la Caixa Tarragona"
.

Per la seva part, el Sindicat d’empleats de Caixa Tarragona (SECT) al voltant de les recents manifestacions de polítics i d’agents econòmics i socials sobre la fusió de Caixa Tarragona amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa, ens ha fet arribar aquest comunicat:

"Aquests darrers dies han aparegut articles i declaracions de persones destacades de la societat tarragonina en relació a la possible fusió de Caixa Tarragona amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa.

Volem manifestar la nostra perplexitat davant la manca de rigor d’aquests posicionaments. El fet que siguin persones a les que se’ls pressuposa un coneixement real de la situació com un diputat al Parlament de Catalunya (ex alcalde de Tarragona), el President de la Cambra de Comerç i un representant del col•lectiu Mou-te, que alhora és treballador de la mateixa Cambra, qui es manifestin pot fer pensar que tenen una base sòlida pels seus arguments. Res d’això, només hi ha un refregit de tòpics, una invocació nostàlgica a temps passats, una manca absoluta d’anàlisi de la situació crítica per la que està passant el sector financer i una inexistència total d’alternatives vàlides.

Els treballadors de Caixa Tarragona estem farts de la instrumentalització partidista a que se’ns està sometent, com si el nostre futur fos ara la màxima prioritat de polítics i institucions que sistemàticament ens han ignorat.

Segur que de possibilitats de fusió ni ha més d’una (deixem-nos d’una vegada de demagògies respecte a la marca), però la que s’està barrejant és la solució amb més avantatges pels treballadors i per Tarragona.

Pels treballadors no deixa de ser una sortida que ens permet participar en un projecte que ens asseguri la pervivència i desenvolupament professional dins una entitat gran, amb possibilitats de seguir creixent a mig termini.

Pels interessos de Tarragona, no veiem, sincerament, cap opció millor que la que permetrà a la Diputació tenir una representació important en la que serà la quarta caixa d’estalvis de l’estat espanyol, amb possibilitats reals de seguir creixent si el procés de concentració del sector viu una segona fase d’aquí uns anys, tal i com alguns experts preveuen.

És clar que altres fusions són possibles, però també portarien altres problemes. El propi President de la Diputació de Girona s’ha lamentat públicament dels problemes que Caixa de Girona està tenint per la integració amb el que s’anomena Unió de Caixes Catalanes, sobretot perquè tenen dificultats importants d’interlocució amb entitats que els costa reconèixer la dimensió pública i d’influència sobre el territori que té Caixa Girona.

Des del SECT, sindicat majoritari a Caixa Tarragona, volem fer una crida a la responsabilitat de institucions i partit polítics, perquè deixin d’utilitzar la nostra empresa com una eina de agressió partidista i actuïn amb la seriositat que la situació requereix".
Redacció TT - 28/09/2009 - 14:50h
preferències
01/10/2009
21:07
Com a client prefereixo sens dubte Ibercaja que Caixa Catalunya. No hi ha color. Només cal comparar quatre dades de forma objectiva. I a més algú em pot explicar perquè és pitjor que el centre de decisió estigui a Saragossa que a Barcelona? Voto per Iber-Caixa Tarragona
jo
01/10/2009
14:11
A mol bé, sres d'ERC i que el senyor Narcis Serra (PSC) plegui de la Caixa Catalunya i que el President de la Dipuatció de BCN no hi possi el nas. Vale o els hi fereu de palanganeros.
client
01/10/2009
08:52
Com a client que sóc m'agradaria Caixa Iber Tarragona. Ara bé, politicament, no es pot sortir de Catalunya. Quina vergonya!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.