0 comentaris
12:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Departament de Treball destina 4,6 milions d’euros a diverses accions ocupacionals al Camp de Tarragona
El SOC subvenciona projectes gestionats per entitats públiques i privades en el marc dels programes “Treball als barris” i “Projectes innovadors”
  
El Departament de Treball ha atorgat aquest desembre un total de 4.633.000 euros en subvencions a accions ocupacionals gestionades per entitats públiques i privades. Les ajudes es divideixen en tres línies.
Treball als Barris

Mitjançant el programa “Treball als barris”, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) subvenciona amb 1.691.000 euros diferents projectes sol•licitats pels municipis del Camp de Tarragona beneficiaris de la Llei de Barris que complementaran la millora integral de les àrees urbanes seleccionades en diferents convocatòries. L’ l’objectiu és millorar l’ocupació dels treballadors i treballadores residents als barris afectats. Els projectes subvencionats corresponen a Tarragona (Camp Clar i Part Alta), Reus (barri del Carme), Vendrell (nucli antic), Cambrils (nucli antic), Valls (barri antic), Montblanc (centre històric) i l’Espluga de Francolí (nucli històric).

La Llei de barris, impulsada pel Govern i aprovada pel Parlament el maig de 2004, respon a una de les prioritats de la Generalitat: la intervenció integral de barris amb l’objectiu d’evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans que hi resideixen. Aquesta intervenció global comporta aspectes com la rehabilitació física, la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica.

Projectes innnovadors

En el marc del programa “Projectes innovadors”, el SOC ha atorgat al Camp de Tarragona un total de 2.737.000 euros per a accions a iniciar el 2008. Les principals entitats beneficiaries són la Diputació, els Ajuntaments de Tarragona, Reus (Mas Carandell), Valls (Casa Caritat), Calafell i Vila-seca, els Consells Comarcals del Tarragonès, Baix Camp i Conca de Barberà, i entitats com Santa Teresa, Cerc@ SCCL, Aprodisca o Cepta.

Aquesta línia d’ajuts promou projectes innovadors, integrals i sostenibles que han d'incorporar la millora de les oportunitats d'ocupació i de la qualitat dels llocs de treball, de l'equilibri territorial i de la competitivitat de les empreses. L'objectiu d'aquests projectes innovadors és millorar la qualitat de l'ocupació a Catalunya incidint en l'estabilitat de l'ocupació, el nivell de qualificació de les persones, la seguretat i salut laborals, la igualtat d'oportunitats i la integració en el mercat de treball dels col•lectius amb especials dificultats.

Noves accions de formació per l’ocupació

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha signat contractes amb 6 centres col•laboradors per la realització de nou nous cursos de formació per l’ocupació per un import total de 205.000 euros de les següents especialitats:

- Un curs de soldador/a amb màquines semiautomàtiques mag-mig
- Dos cursos d’operari/a de magatzem
- Un curs d’instal•lador/a de sistema d’energies solar tèrmica
- Dos cursos d’activitats de venda
- Un curs de muntatge i manteniment d’instal•lacions solars
- Dos cursos de vigilant de seguretat privada.
Redacció TT - 30/12/2008 - 12:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.