Els 40 mil aturats tarragonins que cobren prestació seran els principals beneficiaris de les últimes mesures endegades pel govern per combatre la crisi
Amb l’arribada d’aquest 2009 han entrat en vigor tot un conjunt d’iniciatives endegades pel Govern central per ajudar als aturats a superar els efectes de la crisi econòmica. Cal tenir present que, segons les últimes dades oficials del Ministeri de Treball, a data 31 de novembre de 2008 hi havia 40.400 persones a la demarcació de Tarragona que cobraven una prestació per desocupació.

En aquest sentit, el diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha afirmat que “aquest col•lectiu d’aturats serà el principal beneficiari del conjunt de mesures que ara entren en vigor. Unes iniciatives que busquen ajudar a aquestes persones, d’una banda, a trobar feina ràpidament i, de l’altre, a incrementar els seus ingressos mensuals de manera que tinguin menys dificultats per arribar a final de mes.”

Entre aquest paquet, segons Joan Ruiz, “cal destacar la reducció del pagament de les hipoteques de fins a un 50%, durant un període màxim de dos anys, per part d'aturats que tinguin càrregues familiars. En el mateix sentit, s’introdueixen moratòries en els comptes d’estalvi i avantatges fiscals per comprar un habitatge, Així mateix, per augmentar els recursos de les famílies, es tornarà amb antelació la deducció pel pagament d’hipoteques. Això suposarà, segons les primeres estimacions, un avançament de 2.000 milions d’euros per a quasi quatre milions de famílies en el conjunt del país.”

Pel que fa a les mesures extraordinàries encaminades a fomentar l’ocupació “entren en vigor nous estímuls a la contractació. En primer lloc, bonificacions de fins a 1.500 euros a l’any en les cotitzacions a la Seguretat Social a les empreses que facin contractes estables als aturats de llarga durada amb càrregues familiars. En segon lloc, s’amplia la capitalització de les prestacions per desocupació fins a un 60%. Amb aquesta mesura el Govern vol facilitar que aquelles persones que hagin perdut la seva feina puguin cobrar fins a un 60% de la quantia total de la prestació si volen reinvertir-lo en un projecte d’ocupació, ja sigui creant una empresa o passant a ser autònoms.”
Redacció TT - 05/01/2009 - 17:49h
apa noi
06/01/2009
21:15
ostia

40 mil aturats tarragonins

sense mes comentaris
Antonio Matamoros
06/01/2009
18:31
Primero amigos sociolistos hay que aprender a administrar. Mentiras y mas mentiras del partido mandatario de nuestra ciudad PSC Tarragona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.