0 comentaris
18:08
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Més de 500 mossos garanteixen el normal desenvolupament de la 89a Volta Ciclista a Catalunya
Dia 23 de maig: ETAPA TORREDEMBARRA - BARCELONA
Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit (SCT), ha establert un dispositiu amb més de 500 agents amb l’objectiu de garantir el normal desenvolupament de la 89a Volta Ciclista a Catalunya per la xarxa viària del país i vetllar per la seguretat dels participants i de la resta d’usuaris de les vies, procurant causar el mínim de molèsties al conjunt de la ciutadania.

Així mateix, els agents s’encarreguen de la seguretat i l’ordre públic de les sortides, arribades i tots aquells punts que siguin considerats conflictius pel que fa referència a la gran afluència de públic. Hi participen efectius de trànsit amb el suport d’efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per les tasques d’ordre públic.

La cursa esportiva, en la qual participen 20 equips i un total de 160 ciclistes, és un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme a nivell internacional. Se celebra del 18 al 24 de maig, amb set etapes: Lloret (3,6 km de recorregut), Girona-Roses (163,1 km), Roses-La Pobla de Lillet (182,9 km), La Pobla de Lillet-Vall Nord (de 175,5 km), La Seu d’Urgell-Torredembarra (201,3 km), Torredembarra-Barcelona (150,5 km) i Sant Cugat-Circuit de Catalunya (110,8 km).

L’objectiu principal de l’operatiu policial és garantir la segureta viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehicles que circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa. En aquest sentit, els mossos donen cobertura tant dinàmica com estàtica al pas de la cursa. La policia també assumeix la senyalització dels punts i zones perilloses que es trobin al llarg dels recorreguts de les etapes.

El dispositiu recau principalment en el grup de mobilitat que els Mossos han organitzat i que supervisa el pas dels vehicles, obrint i tancant cada cursa. Està format per 53 vehicles de Mossos, dels quals 47 són motocicletes.

Afectacions viàries

Aquest acte esportiu provocarà afectacions viàries que poden causar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres de la xarxa viària principal i secundària de les quatre demarcacions catalanes.

Les vies principals afectades pel pas de la prova ciclista catalana i les mesures que el Servei Català de Trànsit (SCT) establirà en algunes de les etapes són:

DIA 18 DE MAIG, ETAPA LLORET DE MAR-LLORET DE MAR:

La primera etapa de la Volta Ciclista de Catalunya va transcórrer ahir dins de Lloret de Mar, afectant-ne diversos carrers i avingudes.

DIA 19 DE MAIG, ETAPA GIRONA - ROSES:

En la segona etapa, la cursa passa per la demarcació de Girona tot restringint diversos trams de les següents vies principals: N-II, C-66 i C-260, a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona. A més a més, per tal de garantir la seguretat viària i el transcurs de la cursa, aquest migdia el SCT també ha establert mesures de regulació i ordenació del trànsit tallant la sortida 6 de l’AP-7 (Girona Nord) en els dos sentits de la circulació. En tot moment, s’ha garantit un desviament alternatiu per als vehicles.

DIA 20 DE MAIG, ETAPA ROSES - LA POBLA DE LILLET:

La tercera etapa de la Volta transcorre per la demarcació de Girona i Barcelona afectant diversos trams de les següents vies principals: C-260, N-II, N-260, A-26, C-26 i C-16, a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona.

DIA 21 DE MAIG, ETAPA LA POBLA DE LILLET- VALLNORD - SECTOR NORD (ANDORRA):

El quart dia la cursa passa per les demarcacions de Barcelona i Lleida fins al Principat d’Andorra afectant diversos trams de les següents vies principals: C-16 (entre Guardiola i Berga), N-260 i N-145, a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona.

DIA 22 DE MAIG, ETAPA LA SEU D’URGELL – TORREDEMBARRA

La cinquena etapa de la Volta transcorre per la demarcació de Lleida, Barcelona i Tarragona afectant diversos trams de les següents vies principals: N-260, C-14, C-37, N-340 (Altafulla) i N-340a, a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona.

DIA 23 DE MAIG, ETAPA TORREDEMBARRA - BARCELONA

El sisè dia de la prova transcorre per les demarcacions de Tarragona i Barcelona afectant diversos trams de les següents vies principals: N-340 (Torredembarra i el Vendrell) i l’autovia de Castelldefels (C-31), a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona. Per tal de garantir la seguretat viària i el transcurs de la cursa, el SCT estableix mesures de regulació i ordenació del trànsit en el tram afectat de la C-31.

DIA 24 DE MAIG, ETAPA SANT CUGAT- CIRCUIT DE CATALUNYA (MONTMELÓ)

La setena etapa de la Volta passa per la demarcació de Barcelona i afecta diversos trams de les següents vies principals: B-140, C-59 i C-17, a més d’altres vies de la xarxa viària secundària de la zona. Per tal de garantir la seguretat viària i el transcurs de la cursa, el SCT estableix mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-17, al seu pas per Granollers, i talla la sortida 17 de l’AP-7 en sentit nord, a l’altura del CIM Vallès, durant una hora aproximadament. Es garanteix un desviament alternatiu per als vehicles.

Recomanacions
En cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb alguna de les etapes, cal extremar les precaucions, no envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants, i seguir les recomanacions i indicacions del personal encarregat i responsable de la prova i del dispositiu.

Cal evitar, igualment, aturades i estacionaments que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.

El SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els mossos i estar informats a través de la ràdio, el 012 i la pàgina web del SCT (www.gencat.net/transit) sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment.
Redacció TT - 19/05/2009 - 18:08h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.