Tarragona vibra amb la Vuelta
Protesta minoritària de la CUP contra l’esdeveniment esportiu
  
Fotografia: Mauri Fernández
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia: Jordi Balcells
Fotografia: Mauri Fernández
La ciutat de Tarragona ha acollit aquest dimarts amb molts espectadors que han omplert el recorregut de la sortida de la desena etapa de la Vuelta Ciclista Espanya que es disputa entre Tarragona i Vilanova i la Geltrú. Una cursa de 175 kilòmetres que s’ha iniciat al Vial Bryant a les 13:10 hores on s’han concentrat una multitud de persones i que ha passat per diversos indrets de la ciutat. Els ciclistes han completat 6,5 kilòmetres neutralitzats passant pel Passeig d’Espanya, carrer Orosi, Apodaca, Unió, Rambla Nova, Plaça Imperial Tàrraco, Avinguda Roma i N-340. Allí la comitiva ha enllaçat amb la T-11 en direcció Reus i després ha tornat a Tarragona per dirigir-se a Valls i seguir cap a Vilanova per tal de completar l’etapa.

Abans però, els espectadors i seguidors tarragonins han pogut fer-se fotos i veure de prop la caravana dels equips que s’han concentrat al llarg de tota la Rambla Vella.

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha valorat molt positivament el pas de la Vuelta per Tarragona.

Per la seva part, la CUP ha realitzat un acte de protesta al carrer Unió cantonada amb Rambla Nova al pas dels ciclistes, amb banderes independentistes han volgut expressar el seu desacord amb el fet que la nostra ciutat hagi acollit aquesta part de l’etapa. Segons la CUP s’han reunit una trentena de manifestants, cosa que valoren com un èxit ja que cal tenir en compte que era el primer dia lectiu. Josep Maria Llauradó, membre de la CUP, ha manifestat que “després d’una any de la primera Vuelta on hi va haver bastant rebuig ja que el cost per la ciutat no era adient a la crisi, estaria bé concretar quant ha costat aquesta sortida i avaluar si la gent de Tarragona ho vol o no. Una cosa que crea animadversió entre diversos sectors de la ciutadania i tenint en compte que ERC està dins el govern creiem que no és justificable en cap cas”.

Qüestionat per la protesta de la CUP, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i portaveu d’ERC, Sergi de los Rios, ha dit que “la mateixa Vuelta va començar l’any passat a Holanda i que és normal que visiti altres països a part d’Espanya”.

Pel que fa a la repercussió econòmica, De los Rios, ha dit que les dades concretes les tindran aquest dimecres però que “és evident que el sector hoteler s’ha vist molt beneficiat ja que s’han ocupat primer els hotels de Tarragona. És important també per la notorietat de la ciutat, la marca té un impacte en tot el que és premsa esportiva no només de l’Estat sinó també d’una part d’Europa”. Recordem que la cursa esportiva mobilitza més de 2.500 persones entre ciclistes, patrocinadors i organitzadors. A banda, la majoria faran tres nits a Tarragona ja que Vilanova no compta amb instal•lacions suficients.
Pili Domínguez - 07/09/2010 - 14:35h
@Frisbi
10/09/2010
12:18
I Catalunya és Espanya, nano.
Frisbi
09/09/2010
16:29
Aquí el meu comentari contra la Vuelta a españa.

Tarragona és Catalunya, nanos.
decorador
09/09/2010
09:18
Què bé que es llegeix Tarragona damunt del groc, fa patxoca i tot.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.