«Tarragona ha de participar activament en la defensa i impuls del corredor del Mediterrani»
El Conseller d’Infraestructures de València defensa la complementarietat amb Catalunya per impulsar el Corredor del Mediterrani
  
Mario Flores, Conseller d’Infraestructures i Transport de la Generalitat Valenciana, ha estat aquest matí a la Cambra de Tarragona on ha pronunciat una conferència en la que ha mostrat el potencial logístic de la seva comunitat, alhora que ha aprofitat per recordar que cal que València i Catalunya siguin complementàries en l’estratègia d’impulsar el Corredor del Mediterrani (que ha d’unir Algeciras amb el Centre Europa enllaçant les principals ciutats de la zona: Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Girona...).

L’acte ha estat organitzat conjuntament per la Cambra de Tarragona i el Cercle d’Infraestructures.

En la seva intervenció Flores ha volgut deixar clar que el Corredor del Mediterrani és pel govern valencià una via de comunicació estratègica, que cal potenciar, impulsar i a la que s’hi han d’esmerçar tots els esforços possibles ja que això significa un millor aprofitament del potencial logístic i una clara millora de la competitivitat de les empreses i els territoris.

El Conseller valencià ha subratllat que “la logística és una font de progrés i riquesa pel territori, un clar valor afegit i més, encara, en temps de crisi”.

Tornant al tema del Corredor del Mediterrani, Mario Flores ha insistit que és una “via prioritària cap a Europa. Tarragona i també Barcelona han de participar activament en la defensa i l’impuls d’aquest projecte”. El conseller ha recordat que existeix la confirmació per part de l’Executiu espanyol de defensar el Corredor davant Brussel•les. “Aquesta és una molt bona notícia, potser s’hauria hagut de produir abans”. Així mateix, ha explicat que el seu homòleg català, Joaquim Nadal, amb qui ha mantingut converses en relació a aquest tema, també és partidari de treballar a favor del Corredor del Mediterrani.

Per la seva banda, Pere Macias ha apuntat que “valencians i catalans en aquest tema compartim un interès comú. Hem de despertar l’interès de Foment ja que aquest ha de ser també un objectiu prioritari per Catalunya”.

Macias ha explicat que València “està fent el deures en matèria d’infraestructures i en relació al debat obert al Camp de Tarragona sobre el potencial i idoneïtat del Tramcamp, “jo els convido a qui visitin el que s’ha fet a Castelló, València o Alacant. En podem aprendre molt”.

L’acte ha estat presentat per Joan Pedrerol, vicepresident de la Cambra de Tarragona, qui s’ha referit a que Tarragona és una zona terrestre important de l’arc mediterrani, tant per accedir al nord/centre europeu com al front cantàbric així com al centre peninsular. “Aquesta situació estratègica ens ha de fer pensar en les oportunitats del nostre territori, oportunitats que gaudim i que molts inversors exògens estant tenint en compte. El Camp de Tarragona té davant seu un dels escenaris econòmics on la logística hi jugarà un paper determinant.


Aprofitant la presència del Conseller, s’ha posat de manifest que encara ens falten millorar molts aspectes en les relacions catalano-valencianes, especialment les que fan referència a les infraestructures com són la connexió ferroviària Castelló-Tarragona amb ample europeu, com sembla que finalment serà. Tampoc caldria oblidar-nos de les mercaderies ferroviàries, en aquest sentit moltes entitats com la Cambra de Tarragona formem part del grup de pressió a Brussel•les que impulsa el corredor ferroviari Algeciras-Duisburg, que planteja l’Associació FERRMED, el qual és vital que ens incorporem València i Catalunya.
Redacció TT - 05/02/2009 - 16:36h
Manel
05/02/2009
19:27
El corredor el necessitem per arribar a l'estació del CAMP
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.