La Diputació invertirà 11,6 milions d’euros en la millora de la xarxa viària del Camp de Tarragona durant el període 2009-2010
Les actuacions contribueixen a augmentar la seguretat i la comoditat en una quinzena de vies gestionades per la institució intercomarcal
  
Durant el període 2009-2010, la Diputació invertirà 11,6 milions d’euros en el condicionament i millora de les carreteres que gestiona al Camp de Tarragona. Les actuacions incidiran en tretze carreteres, algunes de les quals ja estan en període d’execució. És el cas de l’accés a Perafort per la TV-2231 des de la N-240, la TV-2035 entre Nulles i Bellavista, o l’accés a Savallà del Comtat per la TV-2244. Altres projectes es troben en fase de licitació. Entre aquests darrers, destaquen el condicionament de la TV-3103 entre Riudoms i Vinyols i els Arcs. Pel que fa a projectes en tramitació, hi ha el condicionament de l’accés a Masllorenç per la TP-2045 i el reforç del ferm de la TP-2045 a l’accés a Masllorenç.

A aquestes tretze obres i projectes se n’afegiran d’altres encara en procés de definició. Uns i altres se sumaran a les actuacions que la Diputació ja ha dut a terme en els darrers dos anys en carreteres que gestiona a l’Alt i Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Penedès i el Tarragonès, unes obres que han suposat una inversió de 26,7 milions d’euros. En destaquen el condicionament de la TP-2124 entre l’Arboç, Banyeres del Penedès i Llorenç del Penedès, inaugurada oficialment aquest divendres dia 20 de febrer; el condicionament de la TV-2336 entre l’Espluga de Francolí, Blancafort i Solivella, o la millora de la TP-7101 entre Falset i Bellmunt del Priorat.

El Pla Zonal de carreteres, en marxa


El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha avançat avui al matí, en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu de la Giralda de l’Arboç, els projectes per al Camp de Tarragona corresponents al període 2009-2010 i ha anunciat que l’ens intercomarcal treballa en la realització d’un Pla Zonal de Carreteres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu de definir el desenvolupament futur de la xarxa viària de l’ens a la demarcació i determinar, entre altres aspectes, quines vies municipals han de transformar-se en carreteres, per tal d’afavorir les comunicacions al territori. En aquest sentit, Poblet ha assenyalat que el compromís de la Diputació és tenir “una xarxa viària en un estat de conservació modèlic”, sense escatimar esforços i inversions, malgrat la situació econòmica actual. L’ens, ha indicat, ja hi treballa des de fa anys, i s’ha aconseguit que gairebé la totalitat dels 1.100 km de carreteres de la Diputació hagin millorat i estiguin actualment en un estat de conservació òptim.

Segons ha assenyalat el president de la Diputació, aquestes millores es duen a terme amb el consens dels municipis i “escoltant el territori”. Tot plegat contribueix a fer de la Diputació “un agent de transformació de la nostra realitat socioeconòmica”, que revertirà en una major qualitat de vida dels habitants d’aquest territori.

El Pla Zonal es du a terme després de reunions mantingudes amb responsables del Departament de Política Territotrial i Obres Públiques de la Generalitat, arran de l’aprovació de la nova llei de carreteres, l’any 2008.
Documentació addicional
Redacció TT - 20/02/2009 - 18:22h
Magi
24/02/2009
12:55
Que comencin per les foto-denuncia d¡aquest diari
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.