El tripartit rebutja una proposta de Ciutadans perquè la ciutat de Tarragona recuperi els trànsits del Corredor del Mediterrani i de serveis regionals
La proposta ha tingut el suport de CIU i PP
  
El grup parlamentari de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía ha vist com el tripartit format per PSC, ERC i ICV-EUiA rebutjava una proposta de resolució, en la Comissió de Política Territorial del Parlament autonòmic de Catalunya, que proposava instar al Govern autonòmic que promogués l'accions necessàries davant el Govern de l'Estat perquè Tarragona tingués by-pass ferroviari de l'AVE, els grups de CIU i PP han donat suport a la proposta de C’s.

José Domingo, portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans, ha indicat, aquest dimecres, que Tarragona ha deixat de ser un enllaç ferroviari entre Madrid i Barcelona i Barcelona i València, després de l'arribada de l'AVE a la comarca, i que no està beneficiant a la ciutat, com si està succeint a Lleida i Girona.

Ciutadans ha proposat la creació d'un by-pass “ferroviari d'AVE amb estació al centre de Tarragona per a recuperar els trànsits del Corredor del Mediterrani i alguns serveis regionals d'altres prestacions de la línia d'AVE entre Barcelona i Madrid”.

En aquest sentit, Domingo ha manifestat que la proposta suposaria recuperar “la centralitat de la ciutat de Tarragona, en la connexió dels trens del corredor del Mediterrani” i, sens dubte, “una millora per a la ciutat, que no està sent beneficiada per l'arribada de l'AVE a la comarca”.

Ciutadans ha intentat, amb aquesta proposta, que la connexió de Tarragona amb Barcelona es vegi reduïda en el temps de desplaçament però no ha contat amb el suport dels grups parlamentaris que formen el tripartit que segons C's han evitat “solucionar un problema real dels tarragonins”.

Finalment, Domingo ha denunciat que “la planificació ferroviària futura de la ciutat de Tarragona treballa amb l'opció reflectida en el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona del desviament i soterrament de l'actual via de la ciutat per a traslladar-la a una zona central de la mateixa, cosa que no millorarà en gens les connexions ferroviàries de la ciutat sinó que es tracta únicament d'un canvi d'emplaçament de l'estació actual i la creació de noves i petites estacions de dubtosa utilitat”.

A continuació podeu veure diferents links d'interès relacionats amb la notícia:
-Link-1

-Link-2

-Link-3

-Link-4
Documentació addicional
Redacció TT - 25/03/2009 - 23:01h
Perry Malson
28/03/2009
09:49
On ha quedat aparcat l'eslògan "PRIMER TARRAGONA" del llavors alcaldable Josep F. Ballesteros?
"Primer"? Primer en què? que què? que qui? Ens està deixant a la cua de tot i de tothom! No és capaç ni de defensar les coses més bàsiques. Tot se'n va en somriures per a la premsa i frases plenes de tòpics. Ah!, i remodelacions de logos i de carpes a l'aire lliure, apadrinatges, estudis previs i altres coses que no representen cap canvi substancial. Això és governar? A Això, en el pòker, se'n diu "farol".
josopo
27/03/2009
19:24
Era evident que seria així. Despres del CESIC, ara toca el tren. Quin serà el proper greuge???
JBL
27/03/2009
08:20
Malgrat el desencís general envers el Sr. Ballesteros (i tot el seu equip) tothom li riu les gràcies, i gairebé ningú li diu a la cara que la seva gestió és deplorable, exceptuant aquest mitjà i un bon grapat de lectors.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.