0 comentaris
15:08
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, visita el Port de Tarragona
  
La vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha realitzat avui una visita institucional al Port de Tarragona on ha estat rebuda pel president del Port, Josep Andreu, a la seu de l’Autoritat Portuària. La vicepresidenta ha estat també acompanyada pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés; i el director general de l’Administració Local, Jordi Souto; i ha conegut de primera mà les infraestructures portuàries, els projectes de futur del Port de Tarragona i ha posat en valor els avenços en projectes consolidats que fa el Port, i com canalitza el valor afegit del seu entorn.

La vicepresidenta ha destacat “el salt qualitatiu del Port de Tarragona com una infraestructura cabdal en una zona geoestratègica privilegiada com és Catalunya”. Així mateix, ha volgut ressaltar la importància d’assolir els objectius a mesura que es va avançant en els reptes i infraestructures que permeten créixer.

En el marc d’aquesta visita institucional, el president del Port ha presentat les línies estratègiques de creixement de la infraestructura portuària tarragonina basades en impulsar la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l’aposta per infraestructures estratègiques, la sostenibilitat i l’aposta ferma per convertir Tarragona en port de destí de creuers. Josep Andreu ha posat de relleu l’objectiu del Port de Tarragona de convertir-se en un port hub referent euromediterrani, i les línies de treball per assolir les oportunitats que presenta el territori.

Així mateix, Josep Andreu ha presentat les inversions del Port de Tarragona per aquest 2014 que contribuiran a garantir el creixement i posicionament al Mediterrani.

Pel que fa a l’àmbit de les infraestructures, Andreu ha exposat la recent inaugurada ampliació del moll de la Química, i que consolidarà el Port de Tarragona com a hub euromediterrani en productes químics i hidrocarburs. A la vegada que afavorirà la competitivitat de les empreses generant una major activitat econòmica a la zona d’influència del Port de Tarragona i de la resta del país.

També ha destacat el desbloqueig del projecte de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) juntament amb l’Ajuntament de Vila-seca, i que suposarà impuls per a l’activitat logística de les comarques de Tarragona. I la recent construïda Terminal Ferroviària Intermodal, que tindrà accés directe des de la zona de manipulació de contenidors de la terminal de DP World, i des de la zona on s’ubica la indústria química.

Andreu també ha explicat com el Port de Tarragona treballa per adaptar la xarxa ferroviària interna a l’arribada de l’ample de via internacional, una infraestructura bàsica per convertir la infraestructura portuària en un gran centre de distribució del sud d’Europa.

D’altra banda, la vicepresidenta ha pogut conèixer de primera mà el desenvolupament de ChemMed Tarragona, el clúster de la química impulsat per l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona amb l’objectiu de consolidar la seva bona entesa i compartir la visió de la química com un dels motor econòmic i social de Tarragona, i de la resta del país. “A la vegada que reforçarà el posicionament internacional de Tarragona i Catalunya en l’àmbit del sector químic” ha destacat Andreu.

El president del Port ha aprofitat l’ocasió per fer una radiografia de la situació actual del moviment de tràfics al Port de Tarragona, que fins el mes de juliol ha registrat un creixement del 4,9% respecte el mateix període de l’any anterior.

Després de la tradicional signatura del Llibre d’Honor, la vicepresidenta Ortega i el seu equip han realitzat una visita marítima per les instal·lacions portuàries de Tarragona.
Redacció TT - 05/09/2014 - 15:08h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.