CiU aconsegueix el compromís de Foment de treure els camions de la N-340
  
Segons informa CiU el diputat d'aquesta formació per Tarragona al Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha instat aquest matí la ministra de Foment a concretar solucions, al més aviat possible, per desviar el trànsit pesat de la N-340 a l'autopista AP-7 amb la finalitat d'evitar els col•lapses i l'elevada concentració d'accidents que es registra en aquesta carretera. "És una carretera saturada, molt perillosa i exigim solucions urgents", ha afirmat. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha recollit el guant i s'ha compromès a treure els camions de la N-340. Amb aquest propòsit, a partir de 2015, s'aplicaran bonificacions als peatges per als camions que es desviïn a l'autopista.

El parlamentari de CiU ha traslladat a la titular de Foment que, cada any, "hi ha més indignació ciutadana" per la situació en què es troba la N-340 i per no disposar d'alternatives. Jané ha reclamat el desdoblament de la N-340 que mai arriba i ha demanat de manera urgent que s'apliquin les bonificacions al peatge per a tots els usuaris entre Torredembarra i el Vendrell (turismes i trànsit pesat), així com la construcció d'un accés directe a l'autopista quan acaba l'autovia a Tamarit-La Mora-Altafulla (zona del Mèdol), evitant així les congestions que es registren a Torredembarra.

Una tercera proposta que ha realitzat Jané a la ministra és obrir una nova sortida a l'autopista a l'Arboç (Baix Penedès), just en el lloc on ja hi ha la sortida per a l'àrea de servei del Penedès.

En el seu torn de rèplica, Pastor ha avançat que Foment està estudiant l'aplicació de bonificacions del 50% al trànsit pesat que es desviï des de la N-340 cap a l'autopista AP-7 en el tram Altafulla-Vilafranca del Penedès i Vilafranca-Martorell per descongestionar aquesta carretera amb l'objectiu d'aplicar-les en l'exercici 2015, un cop s'hagin aprovat els pressupostos a les Corts Generals.

El diputat de CiU per Tarragona confia que aquestes mesures s'apliquin com més aviat millor i que no es deixin "passar les dates nadalenques" quan es registrarà un elevat trànsit, sobretot si es té en compte que el 20% del trànsit en aquest tram és de vehicles pesants i es produeixen un gran nombre d'accidents.
Redacció TT - 10/12/2014 - 14:02h
Jaume
15/12/2014
13:16
Pagar menys per tenir "quasi" el que altres comunitats tenen....pero naltros pagar !! Y viva España!!
carreteres iguals per a totthom
10/12/2014
23:37
Si les carreteres fossin per afavorir la circulació de vehicles, i no per fer negoci de pillatge, una altra cosa seria tot.
Que CiU ha hecho qué ??.
10/12/2014
21:36
Hace meses que se está estudiando en Fomento la posibilidad del desvío de vehículos pesados con bonificaciones por la AP-7 dado el éxito de esta alternativa en Girona que funciona desde el pasado año.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.