CiU demana la gratuïtat dels peatges de l'AP-7 a Tarragona per descongestionar la N-340
  
El diputat del Grup Parlamentari Català (CiU) per Tarragona, Jordi Jané, defensarà aquest dimecres, a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, una proposició no de llei en què es demana la gratuïtat de l'autopista AP-7 des d'Altafulla fins a Vilafranca del Penedès i des d'Alcanar fins a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, mentre la futura autovia A-7 no estigui construïda en aquests trams. Així mateix, es demana al govern de l'Estat que impulsi un nou enllaç amb la futura autovia A-7 amb l'AP-7 a l'altura de La Mora-Tamarit per descongestionar la N-340 en el tram on finalitza l'autovia gratuïta i evitar així els constants col•lapses que es produeixen a la sortida de Torredembarra.

El diputat de CiU per Tarragona ha denunciat en reiterades ocasions l'elevada concentració d'accidents que es registren a la N-340 com a conseqüència de la congestió en aquesta via per la circulació del trànsit pesat i molts turismes, especialment en les èpoques de major impacte turístic. L'alternativa a aquesta carretera és l'autopista de pagament, fet que desincentiva el seu ús. Per desviar el trànsit a l'AP-7, Jané ha reivindicat reiteradament a l'executiu espanyol la gratuïtat dels peatges en alguns dels seus trams.

La setmana passada, la ministra de Foment va avançar, a instàncies d'una pregunta presentada per Jordi Jané en la sessió de control al Govern, que s'aplicarien bonificacions de fins al 50% en alguns peatges del trànsit pesat. Tot i que el diputat de CiU reconeix que aquesta mesura suposaria un primer pas per alleujar de trànsit pesat la N-340 (que representa el 20% dels usuaris d'aquesta carretera), ho considera insuficient, ja que vol que s'apliqui la gratuïtat a tots els usuaris de l'AP-7 en aquests trams donada la preocupant situació en què es troba aquesta carretera.

Una altra de les mesures que reivindica Jané és impulsar una nova sortida de l'autopista AP-7 a la comarca del Baix Penedès, a la zona de l'àrea de servei del Penedès, més concretament al terme municipal de l'Arboç, que permeti una major descongestió de trànsit a la N-340 entre Vilafranca del Penedès i El Vendrell.

Així mateix, demana al govern de l'Estat que defineixi, de forma immediata, un calendari concret per realitzar i executar la prolongació de la futura autovia A-7 cap al nord, des d'Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, i cap al sud, des de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant fins a Alcanar, amb les dotacions pressupostàries necessàries i tenint en compte les al•legacions presentades des del territori.
Redacció TT - 15/12/2014 - 18:08h
pillatge a CAT
16/12/2014
15:36
I de què menjarà la Caixa, aleshores?
Jaume
16/12/2014
11:00
La primera autopista de Catalunya i potser d,Espanya i l,ultima que quedara lliure de peatge, a mes viatja a can Barcelunya per autopista obligatoriament per manca de alternativa decent.
Paco Joneslos
16/12/2014
08:38
No me lo puedo creer!!

Pero si tuvieron la llave para que fuera gratuita para siempre si no hubieran prorrogado la concesión!!!!

¿ESTAMOS LOCOS O ES QUE NOS TOMAN POR TONTOS?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.