0 comentaris
18:53
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Surten a concurs les obres per a la construcció del Centre Penitenciari del Catllar
El nou equipament, amb un cost estimat superior als 113 milions d’euros, tindrà 750 places i substituirà la vella presó de Tarragona
  
L’empresa pública Gestió d’Infraestructures, SA (GISA), ha tret a concurs les obres del Centre Penitenciari Mas d’Enric, que es construirà al terme municipal del Catllar, segons recull aquest dimecres el DOGC en l’anunci pel qual es fa pública la licitació del contracte. L’empresa que en resulti l’adjudicatària es farà càrrec tant de la construcció com de la conservació i explotació de l’equipament.

Les empreses que vulguin optar al concurs poden presentar les seves ofertes fins al 20 de maig. Un cop s’hagi resolt el concurs, l’adjudicatària comptarà amb un termini de 29 mesos per a l’execució de les obres, que podrien començar durant el segon semestre d’aquest any. Està previst que el centre entri en funcionament al final del 2011. Aquesta infraestructura es finançarà amb capital privat, sota la modalitat de contracte de constitució de dret de superfície amb una durada de 32 anys.

La construcció del futur Centre Penitenciari Mas d’Enric tindrà un cost estimat de 113.830.553,81 euros. Amb una capacitat per a 650 interns homes, 50 joves i 50 dones, aquest equipament substituirà la presó de Tarragona. S’aixecarà en uns terrenys propers a l’AP-7 que han estat adquirits per la Generalitat mitjançant el procediment d’expropiació i tindrà una superfície construïda de 65.636 metres quadrats.

En el projecte, redactat per la UTE formada per Estudi P/S/P Arquitectura SCP i Roger Páez i Blanch, s’ha dissenyat un equipament que s’adapta a la topografia i se situa al terreny més planer i lliure de vegetació de la parcel•la, de 279.964,70 metres quadrats. Aquesta ubicació és la que menys afecta els boscos de l’indret, que es conserven i potencien com a entorn del conjunt. La proposta agrupa els edificis del centre penitenciari a banda i banda d’un gran carrer central i incorpora a l’espai inclòs dins del recinte tres espais naturals, un d’ells fruit de la conservació d’un grup d’alzines que ja existeix.

Els diversos edificis del conjunt acolliran els mòduls de vida, un mòdul de règim tancat i un d’ingressos, l’espai per a les comunicacions, la infermeria, una àrea de serveis amb magatzems, bugaderia i cuina, tallers productius, una zona per a activitats formatives i culturals i un poliesportiu.

La construcció del nou centre penitenciari al municipi del Catllar és una de les actuacions previstes en el Pla d’equipaments penitenciaris, que suposarà la creació de 6.500 noves places per donar resposta al creixement de la població reclusa i a la necessitat de substituir les instal•lacions que han quedat obsoletes, en aquest cas les de la presó de Tarragona.
Redacció TT - 01/04/2009 - 18:53h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.