Ballesteros destaca que el nou complex Sant Jordi formarà part de l'èxit del llegat dels Jocs Mediterranis
  
Fotografia: URV / Xavi Jurio
Fotografia: Mauri
Fotografia: URV / Xavi Jurio
Amb data 27 d'abril de 2015 la Universitat Rovira i Virgili va adjudicar a l’empresa Viding Fitness un dret de superfície per a la construcció i gestió durant 40 anys del complex Sant Jordi. Amb un pressupost de més de 12M € les obres contemplen la construcció d'un centre esportiu, que serà la seu de la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i que posteriorment es convertirà en una nova residència d'estudiants amb un aparcament amb capacitat per a 85 places i una plaça com a espai de relació entre els diferents elements del complex.

La finalització de les obres està prevista per al mes d’abril-maig de 2017. Un cop finalitzats els Jocs la disposició del centre es modificarà per oferir unes instal•lacions esportives d’alt nivell per a l'ús tant per a la comunitat de la Universitat Rovira i Virgili com per a la ciutat de Tarragona. En aquest sentit, la nova residència d'estudiants oferirà els seus serveis a partir del curs 2017/2018. Així doncs, més enllà del 2017, el centre de Tarragona comptarà amb un espai d'activitat física i vida saludable a disposició d’estudiants i ciutadans.

Aquest migdia ha tingut lloc la visita d’obres del nou complex Sant Jordi, que ha comptat amb la presència del rector de la URV, Josep Anton Ferré, l’alcalde i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros; el delegat del Govern a Tarragona, Oscar Peris; l’arquitecte de l’obra, Josep Ferrando; la directora delegada de RESA (Residencias Universitarias), Mónica Garay; i el director general de Viding Fitness SLU, Jaime Gross.

L’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha definit la nova instal•lació com “un projecte coral no només pensat pels Jocs Mediterranis sinó també pensat pels veïns, per la universitat, pel foment de l’activitat física a la ciutat i per la ciutadania en general. Es tracta d’una aliança estratègica que beneficia a tothom i que formarà part de l’èxit del llegat que deixaran els Jocs Mediterranis”.

Seu de la competició de voleibol

El centre esportiu acollirà la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La instal•lació complirà tots els requeriments exigits per la FIVB per a competicions internacionals de la disciplina amb rang de Jocs Olímpics. Disposarà d’àrees destinades als esportistes i la competició, així com a l’organització, control antidopatge, mitjans de comunicació i espectadors.

Es modificarà la disposició del pavelló de manera que s'augmenti la superfície lliure fins als 14 metres i es disposi en aquest espai d'una pista de competició olímpica de voleibol dotada de tots els seus serveis. La disposició de les quatre sales d'activitats també es veurà alterada, de manera que el Comitè Organitzador dels Jocs pugui disposar en aquests espais de sala de premsa, sala de conferències, sala VIP, sala de federacions internacionals, sala de gestió de resultats, sala de seguretat i sala de voluntaris així com de magatzems auxiliars. El pavelló tindrà una capacitat d'uns 1.000 espectadors.

Un cop finalitzat l'esdeveniment, la instal•lació es modificarà per donar cabuda a la zona d'aigua del complex esportiu, incloent la piscina de natació, piscina d'aquagym, spa, bany turc i sauna.

Residència Universitària

La nova Residència Sant Jordi, vinculada a la URV, es projecta destinada a residència col•lectiva que complementa l'actual dotació i contribueix a la creació d'un centre de serveis residencials i esportius en una posició urbana molt adequada tant en relació a la ciutat com als campus de la URV.

El nou edifici residencial, funcionalment autònom i complementari de la Residència Sant Jordi, aporta nous tipus d'allotjaments destinats a les diverses necessitats dels residents (professors, investigadors, estudiants de grau i postgrau), els quals podran beneficiar-se dels serveis que presta l' residència existent: menjador, activitats, etc. La nova residència d'estudiants oferirà els seus serveis a partir del curs 2017/2018.
Redacció TT - 10/02/2016 - 15:20h
Joc de Trileros
12/02/2016
12:27
Aquí ens han fet un joc, amagant una piscina on un trilero amaga la piloteta. I com sempre serà una nyapa més al Tarragonisme heredat de Ballesteros. El professional de la venta de fum! el mateix que ens va vendre un jardi vertical amb no se qué de l'aigüa i que s'ha quedat en un secarral amb ua tv que no serveix per a res, tot per inagurar la gran smart city? Ah! una altra boleta del trilero. I del mercat central? que ens amagat? No anem be! i mentre fan pactes per passar el que queda de legislatura estarem esperant que succedeixin coses. Un Apunt: El carnaval de Tarragona que tanta projecció està agafant és perquè per sort l'ajuntament fa ben poc per ell, fins que vulgui tocar-ho.
il·lusos
11/02/2016
14:30
Si espereu que es construeixi la piscina, després dels "jocs", aneu apanyats.
preus municipals
11/02/2016
12:30
Els comentaris que parlen de gratuïtat van errats: per utilitzar les diferents piscines municipals i la pista d'atletisme de Camp Clar cal estar abonat (aprox. 15 EUR al mes) o pagar un ticket de 3,60 EUR. Uns preus certament assequibles però no pas gratuïts. Si es vol utilitzar els gimnasos, el preu augmenta substancialment.

En tot cas, el que podem reclamar és que aquests siguin també els preus perquè els ciutadans de Tarragona utilitzem les instal·lacions de Sant Jordi juntament amb els estudiants de la URV.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.