Adif licita, amb una rebaixa important, les obres de millora d'accessibilitat de l'estació de Tarragona
Dels 15 milions acordats per a aquesta segona fase s'ha acabat en 5,6
  
Fotografia de Tot Tarragona
Adif ha tret a licitació el contracte per a l'execució de les obres de millora de l'estació de Tarragona amb un pressupost de 5.590.702,4 euros (IVA inclòs), tot i que l'acord inicial entre l'Ajuntament i Adif per aquesta segona fase, contemplava una inversió de 15 MEUR.

Aquesta actuació té per objecte garantir la plena accessibilitat en els trànsits per l'interior de l'estació i augmentar els nivells de seguretat i confort de les instal•lacions per oferir un millor servei als clients del ferrocarril de la capital tarragonina.

Per garantir l'accessibilitat, s'instal•larà en les andanes principal i segon un ascensor i dues escales mecàniques per cada andana. Per a això, s'ampliarà l'andana segona en més de 4 m fins a aconseguir una amplària mitjana de 7,75 m.

D'altra banda, es durà a terme l’augment de l'altura de totes dues andanes fins als 68 cm respecte a la cota de carril per facilitar un accés més còmode i segur als diferents tipus de material mòbil que tenen parada en l'estació.

Els treballs d’augment comprendran també la col•locació de nou paviment, que inclourà una franja de seguretat en la vora de les andanes i la instal•lació d'encaminaments i rajoles podotàctils per orientar a les persones amb discapacitat visual. En les andanes, també es col•locarà nova il•luminació que incorporarà criteris d'eficiència energètica i es construirà una nova marquesina de 80 m de longitud en l'andana segona per garantir un major confort dels viatgers en cas d'inclemències meteorològiques.

D'altra banda, es durà a terme la rehabilitació de l'actual pas inferior amb la instal•lació de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d'alumini, així com il•luminat.

Aquestes operacions es compatibilitzaran amb les actuacions prèvies que permetran modificar l'actual configuració de vies amb la finalitat d'alliberar l'espai necessari per possibilitar l'ampliació de l'andana segona, així com amb els treballs d'instal•lació del tercer carril i amb l'execució de la nova passarel•la superior que desenvolupa l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Adif planificarà l'execució d'aquests treballs amb l'objectiu de reduir les afeccions als clients del ferrocarril mantenint en tot moment l'explotació comercial.
Redacció TT - 15/02/2016 - 08:08h
jam
16/02/2016
23:00
per molt que ens encapsem, cobrir les vies desde la Arrabasada fins el pont del Francoli, si s,hages fet amb un bon diseny, hages esta la millor solucio per millorar la vista des-de el balco i pel acces a peu desde qualsevol lloc de la ciutat a la zona maritima i/o platja.Aneu a mirar el que hi ha a moltes ciutats. Tarragona "is difren"
Apeadero
16/02/2016
20:21
Per fi Talagona tindrà un apeadero en condicions per la resta dels segles i mes diners quedaran per a fer obres faraoniques a les epañes.
no hi ha remei, no serveixen
15/02/2016
23:55
Adéu façana marítima. L'estació seguirà estant en un cul de sac.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.